Hovedtelefoner

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0

Med 2.0-opdateringen af Beoplay E8 er de trådløse in-ear hovedtelefoner blevet endnu mere trådløse – nu behøver du ikke engang et kabel for at lade dem op.

For hulen Bang & Olufsen. Der går langt mellem at vi for alvor har noget at brokke os over, når vi anmelder produkter fra den danske lydspecialist – og det bliver heller ikke denne gang. Tværtimod kan jeg lige så godt afsløre, at Beoplay E8 2.0 er bedre end forgængerne på alle måder. De har fået trådløs opladning, så de nu er fuldstændigt trådløse, de har fået længere batterilevetid og så er de flyttet ind i nutiden med USB-C opladning, hvis du har brug for at få strøm på dem i en fart. Men leder du efter true wireless, du kan bruge til svedig sport, så skal du kigge andetsteds. Det samme, hvis du har dine sparemønter kær. Og så er app’en bestemt ikke noget at råbe hurra for.

Velkendt design

Visuelt er der ikke ændre meget på 2.0-opdateringen; selve propperne er identiske, i hvert fald udenpå. Opladeretuiet, derimod, har mistet bærestroppen (det begræder jeg ikke) og så har det fået USB-C-stik i stedet for mikroUSB, som forgængeren måtte nøjes med. Det er rart at B&O bakker op om USB-C standarden – ikke kun fordi det begrænser mængden af kabler, man skal have til rådighed, men også fordi det simpelthen oplader hovedtefonerne hurtigere. Etuiet er beklædt med okselæder og er i der hele taget rigtig lækker at røre ved; både materialerne og formen giver taktil stimuli.

 

Beoplay E8 2.0
Beoplay E8 2.0 fås i fire forskellige farvevarianter. Testeksemplaret vi modtog, var den lidt fesne Limestone-udgave. Herover ses Natural-varianten.

I vanlig B&O-stil er både samlekvalitet og materialer fra øverste hylde. Der er simpelthen ikke noget at sætte en finger på. Om man kan lide designet er en smagssag; Propperne er stadig relativt store og leder du efter usynlige ørepropper, er det ikke E8, du skal spare op til. Personligt synes jeg dog ikke at de skæmmer på samme måde som mange andre trådløse hovedtelefoner (jeg kigger på jer, AirPods).

Komplet trådløs

Apropos USB-C, så er det sket ikke meningen at E8 2.0 skal lades op via kabel. B&O har nemlig udstyret opladeretuiet med QI-teknologi, så både etuiet og selve propperne kan oplades trådløst, mens de ligger i etuiet.

 

B&O barsler selv med en opladerplade, der efter planen skal komme til april, men da E8 benytter den udbredte QI-standard, kan de bruges sammen med de fleste trådløse opladere. Jeg oplader dem for eksempel konsekvent på min IKEA Hektar-skrivebordslampe (se billedet; beklager støvet på lampen). Men hvor Hektar kun kan levere opladning med 5W, så kan hovedtelefonerne håndtere 10W, så opladning med B&O’s egen plade bliver hurtigere, må vi forvente.

Opladestatus vises på etuiet. På bagsiden viser tre små dioder hvor meget juice der er på etuiet og en diode på fronten lyser orange når selve propperne lades op, og grønt, når de er fyldt op.

Batterilevetiden var et af de områder, hvor jeg var lidt loren, da jeg testede de første E8’ere i efteråret 2017. Den er ikke blevet forbedret på E8 2.0, den er stadig på fire timer (hvilket reelt er lavere, alt afhængig af brugsmønster og volumen). Til gengæld kan opladeretuiet nu oplade propperne tre gange inden den selv skal have strøm. Det giver dig fire timer mere mellem hver stikkontakt eller ladeplade, i forhold til første version. 

 

Man kan dog godt undre sig over, at B&O ikke har udstyret E8 2.0 med Bluetooth 5.0, der har lavere strømforbrug og dermed bedre batterilevetid.

Overlegen lydkvalitet til musik

Da jeg testede de første Beoplay E8’ere for knapt halvandet år siden, skamroste jeg dem for deres lydkvalitet. Jeg har ikke nogen grund til at ændre på det – tværtimod; E8 2.0 spiller mindst lige så godt. Jeg har stadig stadig ikke hørt et sæt true wireless hovedtelefoner, der giver en lige så komplet lyd: Hvor der både er ordentlig bas, detaljeret diskant og acceptable mellemtoner. Struer-drengene kan simpelthen deres kram, når de skal skabe god lyd – og her mener jeg ikke, at de “farver” lyden, men tværtimod at de lader højttalerne træde tilbage og giver plads til lyden, som den er tiltænkt at lyde. En evne de, efter min mening, deler med Sonos.

Som vanlig kan lyden justeres efter smag i den medfølgende app, via equalizer-delen, som B&O kalder ToneTouch. Der er kommet nye fabriksindstillede lydprofiler, såsom Commute, Workout og Podcast, men det er også muligt at gemme dine egne indstillinger. Sært nok kan man ikke længere øge (eller sænke) equalizerens indstilling. Den funktion lader til at være røget ud med badevandet i den nye Bang & Olufsen-app, som skal bruges nu, hvor Beoplay som brand er blevet udskiftet med Bang & Olufsen.

 

Halvbagt app

Desværre er app’ens stabilitet også røget med ud. Jeg har oplevet “vi kan ikke forbinde til dit produkt”-skærmen pænt mange gange i testperioden. Et tryk på “Forsøg igen” løste typisk problemet, men det bliver man træt af i længden. Bang & Olufsen har også fjernet incitamentet til overhovedet at bruge app’en, idet flere funktioner simpelthen bare ikke eksisterer mere. Styringen af afspilning fra app’en er mangelfuld og det krævede at besøg hos support for at finde ud af, at man skal aktivere BeoLink i indstillingerne, hvis man gerne vil høre lokal musik, internetradio, Spotify eller de andre tjenester, der understøttes. Ellers optræder tjenesterne ikke i menuen. Overhovedet. Det er simpelthen bruger-U-venlighed af værste skuffe.

Læg dertil, at det stadig ikke er lykkes mig at opdatere mine gamle Beoplay H4-hovedtelefoner med ny firmware via app’en. Når den, efter at have brugt 20 minutter på at hente filen (hvor stor er den!?), opgiver app’en ævred og fortæller mig, at der ikke er forbindelse til H4. Jamen, seriøst?

Min varmeste anbefaling er at gemme den app langt væk fra startskærmen og bruge enhver anden musikafspiller, indtil programmøren hos B&O får luget ud i fejlene. Det er simpelthen tåbeligt at man skal have så dårlig en oplevelse fra en skide app, når nu selve produktet – E8 2.0 – er så fremragende.

Kræver klæbehjerne

Heldigvis kan hovedtelefonerne betjenes uden brug af app’en. Hvis du har en god hukommelse. Du kan skifte mellem numre, justere volumen, tage mod og afslutte opkald, starte musik og aktivere Siri ved at tappe 1, 2 eller 3 gange på højre eller venstre øreprop eller holde fingeren på dem i et halvt sekund. Lyder det forvirrende? Det er det også. Heldigvis er der en fin huskeliste på side 24 i den medfølgende Lynguide.

Dyrt kræs til ørerne

Når jeg alligevel vælger at give Beoplay E8 2.0 en anbefaling, så er det på trods af app’en, der trækker godt ned i det samlede billede. Det, der redder den samlede score er, at app’en strengt taget ikke er nødvendig for at kunne bruge hovedtelefonerne. Og hovedtelefonerne er simpelthen en ren fornøjelse. 

Til gengæld er prisen også pebret – og det ville ikke ligne B&O at sætte hovedtelefonerne på udsalg. Du får lov til at betale for de lækre materialer, den gode samlekvalitet og den uovertrufne lyd .. og for blæreværdien ved at rende rundt med et B&O-logo i ørerne. Er de pengene værd? Det er vist en sag mellem dig og din pengepung, men vil du primært bruge dine true wireless til musik, får du ikke bedre kræs til ørerne end Beoplay E8 2.0.

Er der noget specifikt, du ønsker at vide om Beoplay E8 2.0? Så skriv en kommentar nedenfor …

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.750 kr.

Beoplay E8 2.0 er ganske enkelt bedre en forgængeren på alle punkter. Men app'en stinker.

Relaterede artikler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.