fbpx

 

 

 

 

Bluetooth-højttalere

Anmeldelse: B&O Play BeoPlay A2

Bang og Olufsen har i det seneste år lanceret en række produkter under BeoPlay-brandet. Det er stadig Bang og Olufsen, men priserne er mere overkommelige for os almindelige lønmodtagere. BeoPlay A2 er navnet på firmaets nyeste Bluetooth-højttaler, som vi har testet.

Designperle
Designet har altid være en vigtig del af Bang og Olufsens brand, og med A2 har de efter vores mening fundet den helt rigtige stil til deres højttaler. Den har et minimalistisk retro-look, men virker samtidig meget nutidig i stilen, og det kan vi godt lide. Der er tre knapper: Volumen, tænd/sluk og Bluetooth parring, og så er der en line-in port, en USB-udgang til at oplade mobilen og et stik til strøm. Her ærgrer vi os lidt over, at B&O ikke har valgt en almindelig microUSB-port, så vi kan bruge en mobiloplader. I stedet har A2 sin helt egen oplader, og det er bare ikke optimalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ændrer nu ikke ved, at der er tale om en af de flotteste Bluetooth højttalere, vi indtil nu har set. Vi kommer til at tænke på en gammel radio eller lignende, selv om A2 er meget smallere end de transportable radioer, man slæbte rundt på i gamle dage. Kvaliteten er også i orden, og selv om beklædningen på højttaleren er plastik, så er selve huset udført i aluminium. Så vi føler, at vi står med en radio, der kan holde til at blive slæbt rundt. Den medfølgende læderrem er med til at understøtte retro-looket, og vil helt sikkert kun blive flottere i brug.

Højttalere til begge sider
Lyden bliver blæst ud på begge sider af højttaleren. Det har Bang og Olufsen klaret ved at give A2 højttalere både på for- og bagsiden og ved at bruge deres såkaldte True360 lydteknologi. Det giver lyd, der spreder sig i 360 grader om højttaleren, hvilket er ret perfekt, når man er flere, der skal nyde musikken.

Klar musik
Lyden i BeoPlay A2 er noget af det meget klar. Det er lykkedes B&O at gøre mellemtone-området meget tydeligt, hvilket fungerer rigtig god, når vi lytter til musik. Bassen er der, men er ikke så markant ved volumen på mellemniveau. Når vi skruer op for lyden træder bassen mere i karakter og er både kraftig og præcis. Højttaleren præsterer samlet 180 w fordelt på 2 x 30 W digital class D forstærkere, 2 x 3” drivere, 2 x 3/4” tweetere og 2 x 3” passive bass radiatorer. Det er rigeligt til at spille små og mellemstore lokaler op, og for mange vil det være mere end nok til at opfylde det daglige musikbehov.

Fænomenal batterilevetid
Selv om vægten med 1,1 kg ikke føles som alverden, så er det lykkedes B&O at klemme masser af batterilevetid ind i A2. Spiller man på mellem niveau, kan A2 holde dampen oppe i op til 24 timer. Så med moderat brug kan vi faktisk få den til at holde 3-4 dage på kontoret. Det er imponerende, og skyldes nok at B&O bruger Bluetooth 4.0 teknologi, som er langt mindre strømslugende end tidligere versioner.

Alle pengene værd
Vi kan rigtig godt lide, at B&O laver lækkerier, der er til at komme i nærheden af rent økonomisk. A2 hører bestemt til den kategori, og efter vores mening får man virkelig meget for pengene med denne højttaler. Det er vi ikke alene om, for ifølge B&O er A2 med 50.000 solgte eksemplarer på de første tre måneder det hurtigst sælgende produkt i virksomhedens historie. BeoPlay A2 får i hvert fald en varm anbefaling med herfra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

B&O Play BeoPlay A2

2.499 kr.
8

Design

9.0/10

Funktioner

8.0/10

Ydelse

8.0/10

Pris

7.0/10

Grunde til at købe:

  • Design
  • Lydkvalitet
  • Batterilevetid
  • Oplader mobilen

Grunde til at undgå:

  • Kræver speciel oplader

Back to top button