×
ElbilerTophistorie

Bliv medejer af genopstandne Nimbus

For tredje gang sælges der 'folkeaktier' i Nimbus Motorcycles, der håber at kunne lancere deres elektriske motorcykel om to år.

Det har mildest talt været en bumpet vej, det genopstandne Nimbus Motorcycles har kørt på de seneste tre år. Men drømmen om at skabe en ny dansk motorcykel med el som drivmiddel lever i høj grad endnu. Selskabet har for nyligt iværksat den tredje af fire aktieemissioner, der skal gøre drømmen til virkelighed.

Idemageren Claus Støvlbæk Clausen har skaffet penge til projektet af flere omgange. Først fik han en kvart million via crowdfunding. Og for knapt to år siden investerede 515 danskere i såkaldte “folkeaktier” under de to første aktieemissioner. Det gav virksomheden 4,65 milioner kroner, der er blevet brugt til finansiering af analyse-, design- og rettighedsarbejdet.

Nu er det så igen muligt at købe en lotteriseddel. Der er sat 1.000 aktiepuljer af 5.000 kroner til salg, hvilket i bedste fald vil give virksomheden en kapitalindsprøjtning på fem millioner kroner.

“Med din investering i en aktiepulje, kan vi introducere en dansk Nimbus el-cykel i 2024 og en Nimbus el-motorcykel i 2025. Vær med på rejsen mod relancering af et ikonisk dansk varemærke,” skriver selskabet på hjemmesiden.

Planen …

Nimbus

Claus Støvlbæk Clausen håber at kunne præsentere en prototype på en elcykel i starten af næste år og en ditto af el-motorcyklen senere på året. Endelig lancering af motorcyklen forventes i 2025. Den skal have en pris på mellem 180.000 og 200.000 kroner og følgende specifikationer:

  • Motorydelse: 55-75kW/70-100HP
  • Tophastighed: 150-160 km/t
  • Acceleration: 0-100 km/t: 4-5 sek.
  • Rækkevidde: 150-250 km
  • Ladetid: 1,5-8 timer (CCS 30 min.)
  • Batterikapacitet: 15kWh
  • Vægt: 230-250 kg

Elcyklen skal koste mellem 26.000 og 28.000 kroner og have en rækkevidde på 100 kilometer. Den får en motorydelse på 50 Nm og en tophastighed på 25 km/t.

Resultatet af denne tredje omgang af aktiesalg offentliggøres den 15. oktober. Vi ønsker Nimbus al mulig held og lykke herfra.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.