×
ElbilerTophistorie

Nimbus viser kørende prototype frem

En kørende prototype på den danske Nimbus el-motorcykel er blevet vist frem ved den årlige generalforsamling.

Det er en genopstandelse, vi har fulgt med spænding i snart fire år, og forleden skete der et kvantespring. Den sagnomspundne Nimbus el-motorcykel har nemlig bevæget sig fra skitseblokken til kørende prototype med remtræk. Den blev vist frem under selskabets årlige generalforsamling i weekenden.

Den færdige udgave af motorcyklen forventes at blive vist frem til næste år, hvor den også sættes i produktion.

Som det ses på billederne bærer den nye elektriske Nimbus tydeligt design-DNA med sin forfader. Og den er stort set identisk med de computertegninger, der tidligere er blevet vist frem. Prototypen blev bygget i april måned og ved den lejlighed sagde Nimbus:

Nimbus
foto: Nimbus Motorcycles)

“Der skal stadig justeres mange detaljer, men det at opleve motorcyklen i fuld størrelse, var meget bevægende. Der forestår nu mange måneders tests, produktudvikling og myndighedsgodkendelser før vi er klar med prototype nummer to i efteråret 2024.”

Nimbus
(foto: Nimbus Motorcycles Danmark)

De tekniske specifikationer på den kommende Nimbus el-motorcykel er endnu ikke offentliggjort, men tidligere har Nimbus Motorcycles oplyst, at den vil få en pris på mellem 180.000 og 200.000 kroner og at der sigtes efter følgende specifikationer:

  • Motorydelse: 55-75kW/70-100HP
  • Tophastighed: 150-160 km/t
  • Acceleration: 0-100 km/t: 4-5 sek.
  • Rækkevidde: 150-250 km
  • Ladetid: 1,5-8 timer (CCS 30 min.)
  • Batterikapacitet: 15kWh
  • Vægt: 230-250 kg

Billederne i denne artikel stammer fra et opslag på selskabets Facebook-side.

Læs mere om Nimbus:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.