×
ElbilerTophistorie

Elektrisk Nimbus får nyt design

Efter beskyldninger om at stjæle designet på den elektriske Nimbus, kan selskabet nu præsentere et helt nyt design på motorcyklen.

De sidste to år har der været stille omkring det danske motorcykeleventyr, der skal løfte arven efter hæderkronede Nimbus. Men idemageren har ikke opgivet projektet. I dag fortæller han, at han har fået europæisk designregistreret et nyt design på den elektriske motorcykel.

Og netop designet har været en akilleshæl for projektet. For to år siden blev Nimbus nemlig beskyldt for at have tyvstjålet designet på den elektriske motorcykel.

På trods af beskyldningerne er det lykkes for idemageren Claus Støvlbæk Clausen at skaffe penge til projektet af flere omgange. Først en kvart million via crowdfunding. Senest, for knapt to år siden, investerede 515 danskere i såkaldte “folkeaktier” for samlet 4,65 milioner kroner. Penge der skulle bruges til finansiering af analyse-, design- og rettighedsarbejdet. 

Nimbus
Sådan bliver designet på den elektriske Nimbus-motorcykel – og Nimbus elcyklen.

Det er designvirksomheden 3PART der har gennemført designarbejdet og produkterne skal nu udvikles til at komme i produktion i Danmark.

Idemanden og CEO bag Nimbus Motorcycles A/S, Claus Støvlbæk Clausen, er ikke i tvivl om, at en ny succesfuld dansk industrihistorie er godt på vej.

“Sammen er vi enige om, at vi tager udgangspunkt i det nostalgiske danske Nimbus brand- og design, men også i dansk kapital og dansk produktion vel vidende, vi nok kommer til at købe enkelte komponenter fra udlandet”, udtaler Claus Støvlbæk Clausen.

“Vi tror på, at med nye samarbejdspartnere kan lykkedes at relancere nye elektriske cykler og motorcykler, men det kræver vi tænker i nye baner med hensyn til ejerskab, bæredygtighed, socialt ansvar og samarbejde”.

Bestyrelsen i det nye Nimbus-selskab er i denne tid på jagt efter danskere med lyst, vilje og evner indenfor kapitaludvidelse og produktion. Læs mere om projektet på hjemmesiden eller på Nimbus Motorcycles Facebook-side.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.