×
TeknologiTophistorie

Danskerne har taget godt imod coronapasset

I dag starter tredje fase af genåbningen og hver dag bliver der hentet omkring 250.000 coronapas.

Fra i dag, den 6. maj, kan du med et coronapas i hånden blandt andet komme i biografen, teatret og dyrke indendørs idræt. Dermed er tredje fase af den store genåbning i gang med sundhed.dk’s coronapas som adgangsbillet. Og det ser ud til, at danskerne har vænnet sig til at bruge coronapasset, når de skal på restaurant, bar, til frisøren eller noget helt fjerde.

Tre millioner har downloadet MinSundhed-appen, og der bliver på daglig basis hentet i omegnen af 250.000 coronapas.

– Det er godt, at så mange borgere har taget MinSundhed-appen og sundhed.dk til sig. Bortset fra nogle minutters ventetid den første genåbningsdag har der stort set ikke været noget ventetid for at hente sit coronapas. Det tyder på, at danskerne har lyttet til vores gode råd, siger direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen.

Han anbefaler at:

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Vent på, at du får en notifikation eller SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.
  • Download dit pas eller print det fra sundhed.dk.

Ny løsning om hjørnet

Integrationen af coronapasset i MinSundhed-ap’en er en ‘nødløsning’. I slutningen af maj måned kommer der ifølge planen en selvstændig app. Det digitale coronapas vil indeholde oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar og tidligere smitte i én samlet løsning.

I app’en vil det være muligt for brugeren at skifte mellem to indstillinger til brug i henholdsvis Danmark og udlandet, så kun de nødvendige oplysninger vises. App’en vil derfor kunne benyttes til at dokumentere et gyldigt coronapas i både Danmark og ved rejser i EU.

Fakta: Yderligere genåbning

Fra i dag torsdag den 6. maj bliver der yderligere åbnet op, så du med et coronapas kan få adgang til konferencer, spillesteder, teatre og biografer og lignende lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter. Derudover kan coronapasset bruges til indendørs idræt for voksne over 18 år.

Ifølge planen er næste genåbning den 21. maj, hvor der blandt andet vil blive åbnet for yderligere idræts- og fritidsaktiviteter samt for forlystelsesparker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.