×
HifiTophistorie

Anmeldelse: Denon Home 550 soundbar

Denon Home 550 er en glimrende soundbar med avancerede funktioner til en rimelig pris

Denon er i fuld gang med at udbygge deres serie af højttalere der tydeligvis er firmaets svar på konkurrenten fra Sonos og deres omfattende katalog af højttalere (der kommer en ny i morgen!). Denons serie er dog stadig i sin vorden, og derfor er det en ganske god nyhed, at producenten nu kommer med en soundbar. Ligesom Sonos lancerede deres Beam før deres Arc, så er Denon også først klar med en lille soundbar: Denon Home 550. Men hvor du med Sonos Beam må gå på en del kompromisser, så er der ikke så mange du skal leve med i Denons bud på en soundbar der passer under mindre fjernsyn; den har for eksempel det efterhånden helt nødvendige Dobly Atmos format.

Lidt kedeligt design

Hvor jeg egentlig har været okay godt tilfreds med designet på de andre højttalere i Home serien, Denon Home 250 især, så synes jeg desværre Denon fejler en lille smule med 550. Ikke fordi den er grim – den ligner bare… Hi-fi. På den lidt gammeldags, sorte/grå måde. I det mindste ville det have været rart med en udgave i hvid – ligesom man i øvrigt har kunnet få de andre i. Det undrer faktisk, at man ikke har valgt at lave en hvid udgave også, men det er så hvad det er – og det kan jo være, det kommer senere. Når det så er sagt er den jo heller ikke meget grimmere end alt det andet der findes på markedet, så på den måde gør det jo ikke SÅ meget.

Simpel opsætning

Opsætningen af Home 550 sker i Denons HEOS app, og det er ganske let at gå til. Når du starter appen og vælger at tilføje en ny enhed dukker Denon home 550 op og du kan derefter følge en simpel guide. Jeg har egentlig aldrig været vild med designet på appen, og nogle gange kan jeg også blive lidt forvirret over, hvor tingene er gemt – men når tingene først kører skal man faktisk sjældent ind i appen, især ikke hvis højttaleren oftest bruges til tv’et.

Gode forbindelser

I modsætning til den umiddelbare konkurrent, Sonos Beam, ja så får du MEGET mere at lege med når du skal slutte Denon Home 550 til dit anlæg. Her er både en separat HDMI ind og en eARC/ARC ud, samt optisk ind. Dermed kan Denon Home 550 bruges sammen med stort set alt hvad du kan finde af kilder – noget der kan være problemer med på konkurrenten fra Sonos.

Der er to HDMI porte, USB og optisk tilslutning på bagsiden af 550.

Stort set alle lydformater

En ting er, at der er masser af tilslutninger på bagsiden – noget andet er de formater, der understøttes, og her får du virkelig noget for pengene: Både Dolby Atmos og DTS:X. Alene de to formater, plus et hav af mindre avancerede formater, bør gøre at du seriøst overvejer denne højttaler. Samtidig er den naturligvis udrustet med AirPlay 2, så er du i Apple universet er det også muligt at streame sammen med andre AirPlay 2 højttalere. Denon Home 550 understøtter også snart Alexa – men, og her kommer et stort minus for nogen – undertegnede inklusiv – den har ikke Google Home understøttelse, så du kan IKKE bruge den sammen med Google Assistant. Denon lover dog, at de arbejder på sagen, men hvor Alexa skulle dukke op snarligt, så er der endnu ingen dato på Google Home. Det er, set med danske briller, en decideret katastrofe. Det burde virkelig have været en prioritet for Denon at få Google Home med fra starten, da det er det absolut mest brugte set på verdensplan. Men i det mindste lover de, at det er på vej.

Mangler en smule bas

Denon Home 550 leverer faktisk udmærket lydkvalitet, størrelsen på enheden taget i betragtning. Men det er klart, at der mangler en smule dybde i forhold til de større soundbarer som for eksempel Sonos Arc. Heldigvis kan det klares ved at tilføje en subwoofer – og der kan endda tilføjes to andre HEOS-kompatible baghøjttalere, som eksempelvis Home 150, der er den mindste i serien. Der er endnu ingen Home subwoofer – men de ældre generationer af subwoofere skulle også virke. Desværre har jeg ikke en subwoofer der er kompatibel, men jeg forventer klart, at lydbilledet vil blive ganske imponerende – for både diskant og mellemtone står rigtigt fint på Home 550. Ser man tv eller film er dialogen tydelig og står fint frem – og kommer du fra “kun” at have tv’ets højttalere vil du virkelig kunne få en voldsom forskel udelukkende med den lille soundbar. Især bliver oplevelsen ganske imponerende når du løber ind i Dolby Atmos lyd på for eksempel Netflix – rumfølelsen er virkelig vild, når man tager højttalerens størrelse i betragtning. Og i modsætning til andre gange jeg har hørt Atmos på soundbarer, så bliver dialogen ved med at stå knivskarpt.

Til musik er historien lidt det samme. Soundbaren er tydeligt fokuseret på lyden fra fjernsynet, og der mangler lidt balance i musikafspilning. Ikke desto mindre vil de fleste fint kunne leve med kvaliteten, og selv om der mangler lidt bas for at kunne drive den store fest frem (når vi kan gøre den slags igen) så er der stadig masser af lyd, også når du bare spiller musik på soundbaren.

Lydkvaliteten på Home 550 er med andre ord absolut godkendt.

Hvem skal købe?

Denon Home 550 er en god soundbar. Det vil være en ganske imponerende forskel for især dem, der ikke har haft en soundbar før og har måttet leve med lyden fra fjernsynet. Den leverer ikke samme lydkvalitet som de meget dyrere soundbarer, men den er heller ikke beregnet til feinschmeckere ud i hifi. Der kommer givetvis også en Arc-konkurrent fra Denon på et senere tidspunkt, men tilføjer du en subwoofer og et par baghøjttalere til 550 har du et ganske fornuftigt surroundsetup. Og som soundbar til fjernsyn nummer to leverer Home 550 glimrende lyd – især når man tager prisen på under 5.000 kr. i betragtning.

Denon Home 550 Soundbar

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 4.799 kr.

Hvis du har et lille tv og derfor ikke kan have en enorm soundbar under det er Denon Home 550 et rigtigt godt bud - du får masser af avancerede funktioner og udvidelsesmuligheder - til en rigtigt god pris.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.