×
DRTVStreamingTophistorieTV 2 Play

DR og TV 2 begynder at streame i 4K

Med henholdsvist serierne Carmen Curlers og Badehotellets niende sæson, begynder de to danske udbydere nu at streame i 4K-opløsning.

Nærmest synkront har de to danske mediehuse, DR og TV 2, sat gang i streaming i 4K kvalitet. Nogle vil påstå at de er ankommet noget sent til den fest – Netflix startede med 4K-indhold tilbage i 2014 – men ikke desto mindre kan de nyindkøbte fladskærme nu udnyttes endnu bedre.

DR tager hul på den større opløsning med serien Carmen Curlers, som har premiere i morgen fredag den 30. september på DRTV og vises den 2. oktober klokken 20.00 på DR1. Muligheden for at se serien i den øgede opløsning er kun muligt på DRTV-tjenesten.

Læs også: Nu på HBO Max: Game of Thrones i 4K og Dolby Atmos

Serien fortæller om forretningseventyret, der gav verden den elektroniske papillot. Igennem flere sæsoner vil den dykke ned i fortællingen om udviklingen, påvirkningen på den lille provinsby hvor det hele startede og de mange mennesker som det påvirkede i 1960’erne.

Serien er en fri fortolkning over virkeligheden, hvor den oprindelige opfinder Arne Bybjerg har været en inspiration, men serien vil fortælle historien med fiktive karakterer.

Carmen Curlers – DR (Foto: Tine Harden)

TV2 har samtidig opdateret Badehotellet sæson 9 til at være tilgængelig i 4K på TV 2 Play. Den seneste sæson af hitserien er allerede tilgængelig i sin helhed. De har ligeledes ingen nuværende bekræftede planer om at tilbyde 4K-opløsningen via antennestikket.

På begge platforme kan 4K-indholdet tilgås via enten Smart TV eller Google/Android-bokse eller et Apple TV 4K. Ingen af de to understøtter HDR (high dynamic range) eller surround sound. Begge sender fortsat udelukkende i stereo.

Kilde
Recordere.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.