ElbilerTophistorie

Efter Taycan – nu tester Porsche sin næste elbil

Porsche sigter efter at lancere den kompakte SUV Macan i en ren el-udgave. Men den kommer først på markedet i 2023.

Porsche Taycan har fået det legendariske mærke fint ind på markedet for elbiler – der blev solgt 328 herhjemme sidste år – men tyskerne pønser naturligvis på flere. Den næste i rækken bliver en elektrisk udgave af Porsche Macan og nu har Porsche sluppet billeder, der viser, hvordan bilen testes på selskabets udviklingscenter.

Designet er ikke præsenteret, så bilen er stadig maskeret. Desværre er lanceringen skubbet til 2023, så potentielle købere må væbne sig med tålmodighed. Det er ellers flere år siden, at de første oplysninger om den elektriske Macan dukkede op.

Ifølge Porsche er målet at udvikle “den mest sportslige bil i sit segment” og bilen vil have den samme 800-volt arkitektur som Taycan. Tyskerne holde naturligvis specifikationerne tæt på kroppen, så der er ingen informationer om hverken rækkevidde eller effekt. Dog ved vi, at Potsche Macan bliver den første Porsche-model, der bygges på den såkaldte PPE-platform.

Det er den samme platform, der ligger til grund for den smækre Audi A6 e-tron concept og det afslører en smule om, hvad potentialet for Macan er. Audien får den får hurtig opladning med 270 kW, mere end 700 kilometers rækkevidde og at de mest kraftfulde medlemmer af familien vil sprinte fra 0 til 100 km/t på mindre end fire sekunder.

Her er en række af de billeder, Porsche har frigivet (klik for større):

Porsche antyder, at målet er at rækkevidden skal være længere end på Taycan. De fortæller også, at den sandsynligvis vil komme i to udgaver med varierende batteripakker. Tidligere har udviklingschef Michael Steiner ellers udtalt, at netop rækkevidden ikke er så væsentlig

Macan bliver dog ikke kun elektrisk, den vil også komme på gaden i udgave med gammeldags forbrændingsmotor – og den kommer allerede i slutningen af året.

– I Europa fortsætter efterspørgslen efter elbiler med at stige, men tempoet varierer meget over hele verden. Derfor lancerer vi en attraktiv efterfølger til den nuværende Macan med en konventionel drivlinje i slutningen af ​​2021, siger Porsches udviklingschef Michael Steiner.

Der går også – ubekræftede – rygter om, at Porsche har planer om at lancere en elektrisk udgave af sportsvognen 718 Boxster. Hidtil har tyskerne holdt sig fra el-sportsvogne fordi vægten bliver for høj på grund af batteripakken.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.