Elbiler

Elbilsalget satte rekord i september

2.340 nye elbiler kørte ud på de danske veje i september måned. Det er rekord for flest indregistreringer på én måned.

September måned var rigtig godt for elbilsalget i Danmark. Med 2.340 nye indregistrerede blev den tidligere rekord fra december 2015 overgået med længder. Samtidig var over 22 procent af samtlige nyregistreringer “grønne”, da det var enten elbiler eller plugin-hybrider, oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

– Med den nye rekord er det tydeligt, at vi står midt i den grønne omstilling af personbiler i Danmark. Årsagen til rekorden er, at der kommer flere attraktive grønne biler på markedet, mens afgiftslempelsen holder de opladelige biler konkurrencedygtige, siger Mads Rørvig, der er adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Netop afgifterne på de grønt biler har været et hedt emne i september måned. I starten af måneden offentliggjorde den såkaldte Eldrup-kommission sine anbefalinger til en ny afgiftsmodel. En model, der indebar dyrere fossile brændstoffer og vejskat.

Senere på måneden fremlagde regeringen deres forslag til den grønne omlægning af bilparken og den forhandles i disse uger på plads.

– Som sædvanligt påvirker det elbilsalget, når der diskuteres bilafgifter på Christiansborg, og derfor har branchen brug for, at en ny aftale snart falder på plads. Det er vigtigt, at politikerne holder de lave afgifter på grønne biler i ro, så vi fortsat kan sætte turbo på den grønne omstilling, siger Mads Rørvig.

Der blev i september måned indregistreret 7,6 procent flere biler end i samme måned sidste år. Men set over året som helhed er bilsalget stadig påvirket af COVID19; der er solgt 18 procent færre biler i årets første ni måneder, sammenlignet med samme periode sidste år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.