ElbilerTophistorie

Endnu en billig, elektrisk kineser på vej mod Norden

Kinesiske Byd sender senere i år sin Tang EV600 SUV på markedet i Norge – den kan på sigt også komme til Danmark og andre europæiske lande.

Alle, der kender bilmærket Byd rækker hånden op? Nå, ingen? Producenten gør ikke meget væsen af sig på disse breddegrader, men globalt er Byd en af verdens største bilproducenter – og nu forbereder mærket sig til en større europæisk lancering. I første omgang Norge, men på sigt kan Byd også blive relevant for danske bilkøbere.

– Vi vil evaluere, hvordan Norge klarer sig, og på længere sigt er vores mål at udvide salget af personbiler uden for Norge, siger Isbrand Ho, leder af Byd i Europa, til svenske Vi Bilägere.

Den første model, der sendes til Europa, er SUV’en Byd Tang EV600, der skulle have en rækkevidde på omkring 500 kilometer ifølge den (temmelig utroværdige) NEDC-måling. I virkeligheden er rækkeviden nok nærmere under 400 kilometer.

Bilen leveres med forhjulstræk eller firehjulstræk og har en batteripakke på 83 kWh. Her er lidt billeder af bilens ydre og indre (klik for større):

Præcis hvad prisen på Tang EV600 bliver vides endnu ikke, men ifølge Byd er tanken, at den skal være “betydeligt billigere” end elektriske SUV’er fra mere etablere bilmærker. Så er der ikke lovet for meget.

Også kinesiske Aiways er på vej til Danmark med en elektrisk SUV i budgetklassen, i form af Aiways U5. Bilen er blevet vist frem herhjemme, men præcis hvornår den sættes til salg er uvist. Ligeledes er det legendariske engelske bilmærke MG – der nu er kinesisk ejet og produceret – også på vej med en crossover til Danskerne. Den er til klar hos forhandlerne om allerede en måned.

Mere til historien …

… Faktisk er Byd (Build Your Dreams) allerede i Danmark. Men kun med elbusser. Eksempelvis i København kører der flere busser af Byd-mærket rundt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.