×
TeknologiTophistorie

EU: 5G-udrulningen går alt for sløvt

Udrulningen af 5G går for sløvt og det koster både jobs og penge. Det mener EU's svar på Rigsrevisionen, der giver medlemslandene en opsang.

Den Europæiske Revisionsret, der er EU’s pendant til Rigsrevisionen, er ikke tilfreds med hastigheden af 5G-udrulningen. Landende i EU er langt bagefter både USA, Australien og dele af Asien. Det koster både vækst og arbejdspladser, skriver revisionsretten i en ny rapport.

“Der er betydelige forsinkelser i medlemslandenes implementering af 5G-netværk, og yderligere indsats er nødvendig for at løse sikkerhedsproblemer i udrulningen,” siger revisionsretten i den 69-sider lange rapport ifølge AP.

Den langsomme udrulning af netværket kan koste på den lange bane. Den højere datakapacitet og højere transmissionshastigheder lover nemlig at transformere alt fra bilkørsel og husdyrbrug til sportsudsendelser og vareproduktion. En ordentlig dækning i EU vil angiveligt kunne tilføre økonomien over en milliard euro og to millioner jobs i perioden mellem 2021 og 2025.

Misser 2025-målet

Rapporten hævder, at hovedparten af EU-landene vil misse et fælles mål om, at der skal være udbredt 5G-dækning i bebyggede områder og langs hovedfærdselsårer. Med den fart, implementeringen foregår i nu, vil kun 35 procent af mobildækningen i EU være 5G-baseret i 2025.

Til sammenligning vil USA have en dækning på 51 procent, mens Australien, Japan, Sydkorea og Singapore vil have hele 53 procents 5G-dækning. Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan vil have en dækning på 48 procent.

Uenigheder om 5G-sikkerheden bærer en stor del af ansvaret, hævde rapporten. Mens staterne i USA har fælles regler om brug af eksempelvis kinesiske netværksleverandører, er det anderledes i EU. Her forbliver nationale sikkerhedsbeslutninger i de enkelte medlemslandes hænder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.