ElbilerTophistorie

Første danske kunde i Ford Mustang Mach-E

Den første Ford Mustang Mach-e er kørt ud på de danske veje. I de kommende måneder vil flere hundrede biler fylde gadebilledet.

Uwe Holmsgaard fra Hillerød har netop fået nøglerne til sin Ford Mustang Mach-E, og han er dermed den første danske kunde, der kan sætte sig bag rattet i sin nye elektriske SUV. Den elektriske Mustang har været undervejs længe, men i de kommende måneder vil der løbende blive udleveret flere hundrede biler til danske kunder, lover Ford.

Ford Mustang Mach-E er ikke kun Fords første fuldelektriske bil, men det er også den første bilmodel, kunderne skal bestille online. Administrerende direktør i Ford Danmark, Frank Skjærbæk, har derfor været ekstra spændt på modtagelsen af bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Ford Mustang Mach-E har fra første lanceringsdag i april fået en overvældende modtagelse. Der har været en kæmpe interesse for bilen, hvilket også har afspejlet sig i de over 700 bestillinger af bilen. Mustang Mach-E har været en salgssucces fra første dag, og antallet af bestillinger taler deres eget sprog. Vi tør godt sige, at modtagelsen er gået over al forventning, siger Frank Skjærbæk.

Den nye Mustang har dog ikke udelukkende tiltrukket positiv interesse. Blandt mange bilentusiaster anses det for at være nærmest blasfemisk at gøre Mustang til en elbil.

– Der er ingen tvivl om, at nyheden om en elektrisk Ford Mustang har skabt både begejstring og debat. Bilen er blevet kaldt blasfemisk, før den overhovedet var sat i produktion, men at dømme ud fra de utallige positive anmeldelser i pressen, er Mach-E bestemt en værdig tilføjelse til et allerede elsket Mustang line-up, siger Lene Dahlquist, Nordisk PR- og kommunikationschef i Ford Danmark.

Ford Mustang Mach-e
Uwe Holmsgaard fra Hillerød blev den første dansker, der fik udleveret Ford Mustang Mach-e.

Norge var et de første europæiske lande, der lancerede Ford Mustang Mach-E, og her åbnede man op for bestillingerne af Ford Mustang Mach-E et halvt år før herhjemme. Også her taler salgssuccesen sit eget sprog. Ford Mustang Mach-E blev den mest solgte bil i Norge i maj.

Lanceringen af den elektriske Ford Mustang Mach-E er blot første model på vej mod Fords elektriske fremtid. Tidligere på året annoncerede Ford, at man investerer 22 milliarder dollars (svarende til 134 milliarder kroner) i elektrificering på globalt plan. Dette er næsten dobbelt så meget som Ford tidligere har meldt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ford Mustang Mach-e har en rækkevidde på helt op til 610 km og mulighed for firehjulstræk. Startprisen på 399.900 kroner er for modellen på 265 hk, baghjulstræk og en standard batteripakke, der har en rækkevidde på 440 km. Ønsker man at kunne køre længere, kan man for 40.000 kroner ekstra få den største batteripakke med en rækkevidde på 610 km og 289 hk. Samme prishop gør sig gældende, hvis man ønsker firehjulstræk i stedet for baghjulstræk. 

Udover bilens bagagerum med plads til 519 liter (op til taget), så giver det ekstra bagagerum, foran under bilens kølerhjelm – kaldet frunken, 100 liter ekstra.

Back to top button