×
ElbilerTophistorie

Ford Mustang Mach-e får designerlyd med B&O-logo

Lydanlægget i Ford Mustang Mach-e fylder en tredjedel af instrumentpanelet og har logo fra danske Bang & Olufsen.

Oven på (endnu) et rædsomt kvartalsregnskab og beskeden om, at Apple fjerner Bang & Olufsens produkter fra hylderne i Apple Store, er der endelig gode nyheder for Struer-virksomheden. Firmaets navn sælger åbenbart stadig. Ford har nemlig valgt at bruge et specialdesignet lydanlæg med B&O-logo i sin kommende Ford Mustang Mach-e elbil.

Lydanlægget vil for første gang nogensinde fylde en tredjedel af instrumentpanelet, hvor højtalerne er placeret som en integreret lydbjælke i den øverste del af panelet – og det vil, ifølge Ford, give fremragende lydkvalitet til samtlige passagerer i bilen og gøre ”enhver køretur til en fornøjelse”.

– Det kan have en positiv indflydelse på humøret at lytte til musik. Og et lydanlæg i topkvalitet betyder, at man får en bedre køretur. Studier viser også, at god lyd kan hjælpe bilister med at fokusere bedre – specielt på længere og mere monotone strækninger, udtaler Amko Leenarts, Design Director hos Ford Europa.

– Lyd er jo en grundlæggende del af livet, og derfor er det også en grundlæggende del af vores design, uanset om det drejer sig om den korte tur til arbejdet eller den helt store musikalske oplevelse, forklarer Leenarts videre.

Ford Mustang Mach-e
B&O-anlægget fylder en tredjedel af instrumentpanelet.

B&O-anlægget har en ekstern subwoofer, der er 80 procent mindre end en “almindelig subwoofer”. Men ved hjælp af kabinens design, kan den levere en kraftig bas. Vægten er vigtig, da hver et gram i bilen koster på batteriets levetid og dermed bilens rækkevidde.

Derudover er lydsystemet specialtilpasset til Mustang Mach-E. Selvom Mach-E som elbil støjer væsentligt mindre i kabinen end biler med forbrændingsmotor, kan visse lyde godt være mærkbare i kabinen. Dette akustiske aspekt har lydingeniørerne fra Harman arbejdet specifikt ud fra ved finindstilling af B&O-anlægget.

Finjusteringen betyder også, at talelyd fra eksempelvis telefonopkald og lydbøger fremstår ekstra klar, fortæller Ford.

Bang & Olufsen solgte i øvrigt den del af virksomheden, der forsyner biler med anlæg, til det Samsung-ejede Harman for fem år siden. Men B&O-logoet og navnet, det bruges åbenbart stadig.

Forsinket

Egentlig var planen, at kunder skulle kunne forudbestille Ford Mustang Mach-e allerede nu – og at bilen skulle leveres til danske købere i december måned. Men det ændrer COVID-19 sandsynligvis på. I Norge skulle bilen have været klar til levering i oktober måned, men den norske afdeling af Ford har sendt mails ud til potentielle kunder der fortæller, at både produktion og endelig typegodkendelse forsinkes af pandemien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.