×
ElbilerTophistorie

Hemmelig investor skyder milliardbeløb i Fisker

Fisker Inc kører med stort underskud, men nu har elbilproducenten fået en håndsrækning på en milliard kroner fra ukendt investor.

En ukendt investor har skudt 150 millioner dollars, svarende til lidt over en milliard kroner, i Fisker Inc. Det fortæller selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Pengene lander et tørt sted, for den danske elbilproducent har haft et underskud på over 1,4 milliarder kroner i årets første halvår.

Den danske ejer, Henrik Fisker, har ellers tidligere udtalt, at selskabet tjente penge fra første bil rullede af samlebåndet:

– Hvis vi havde haft vores egen fabrik, skulle vi bygge og betale for den og så uddanne folk, med en lang startdistance til produktion. Men ikke nu. Nu betaler vi kun et fast gebyr, hvilket faktisk betyder, at vi tjener penge fra første bil.

Ifølge meddelelsen vil den ekstra kapital gøre Fisker i stand til at “accelerere leverancer, udvide væksten og fremskynde virksomhedens køretøjsprogrammer”.

Bilproducenten har i år leveret de første eksemplarer af sin Fisker Ocean elbil til kunder rundt om i verden. Samtidig har de tre nye modeller i støbeskeen, nemlig den billige Pear, pickup’en Alaska og superbilen Ronin. Sidstnævnte laves i få eksemplarer og er så dyr, at den ligner legetøj for oliesheiker.

Ifølge Bilstatistik.dk var der ved udgangen af september måned indregistreret 206 eksemplarer af Ocean-elbilen herhjemme.

Læs også: Henrik Fisker tjener penge fra første bil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.