×
Gadgets

Huawei ”snyder” med Android i ny Nova 5T

Huawei har lanceret sin nye mellemklasse-mobil, Huawei Nova 5T, med fem kameraer – og fuld adgang til Android og Google-apps.

Egentlig må Huawei ikke bruge Android eller andre af Googles apps og tjenester på sine nye smartphones, men den nye Huawei Nova 5T, der blev lanceret i går, er udrustet med hele baduljen. Det kan lade sig gøre, fordi modellen er blevet lanceret i andre lande, inden den amerikanske blokade trådte i kraft. 

Derfor kan Huawei nu sende den ud herhjemme som en fuldfed Android-telefon, med alt hvad det indebærer. I modsætning til Mate 30, der i september blev lanceret uden apps fra Google eller – endnu værre – Google Play Store.

Nova 5T er ikke et flagskib, men har ifølge Huawei ”en performance, der matcher flere high-end-modeller”. Den er udstyret med hele fem kameraer, der foruden fire kameraer på bagsiden inkluderer et 32 megapixel ”puch-hole” selfie-kamera på fronten. 

Hovedkameraet er på 48 megapixel og kamerapakken på bagsiden giver mulighed for at tage ultra-vidvinkel-fotos samt makro og Bokeh fotografier (dybdefotografier) af både landskaber og close-ups. Her en oversigt over kameraerne på Nova 5T (klik for at se større udgave):

Huawei Nova 5T

For at sikre, at fotografering bliver en problemfri oplevelse, er nova 5T drevet af den kraftfulde Kirin 980 AI-processor som blandt andet optimerer brugen af smartphonen til gaming, men som også faciliterer hurtig opladning. Processoren kombineret med styresystemet EMUI 9.1 resulterer i en gnidningsfri oplevelse. Desuden kommer Nova 5T med en intern hukommelse på 128 GB og 6 GB RAM, fortæller Huawei.

Telefonens skæm har en størrelse på 6,26 tommer og den trækker strøm fra et 3.750 mAh stort batteri med Huaweis 22,5 W SuperCharge-teknologi der gør det muligt at oplade batteriet 50 procent på en halv time.

Telefonen kommer til Danmark i tre farver: Crush Blue, Black og Midsummer Purple. Den er til salg i butikkerne den 4. november, men kan allerede nu forudbestilles hos udvalgt forhandlere til en vejledende udsalgspris på 3.699 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.