fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Trump freder Huawei i tre måneder

Huawei får yderligere tre måneder til at sikre service og opdateringer på sine smartphones, men kineserne mener ikke, at de vil gøre den store forskel.

Efter to døgns rædsler er der endelig et pusterum til Huawei – og en lille god nyhed til bekymrede ejere af Huawei-telefoner. Amerikanerne giver nemlig Huawei tre måneder til at købe amerikanske varer og softwareopdateringer, der er nødvendige for at kunne vedligeholde og opdatere eksisterende netværksprodukter og smartphones. Det skriver Reuters. Det betyder, at den fulde embargo mod Huawei først træder i kraft den 19. august.

Huawei har været presset de sidste døgn, efter at den amerikanske præsident Donald Trump placerede firmaet på den såkaldte ”Entity List”, der betyder, at kineserne er udelukket fra at købe amerikansk teknologi. Det igen betyder, at Huawei ikke længere kan benytte (den kommercielle udgave af) Android-styresystemet eller handle med væsentlige virksomheder som Intel, Broadcom og Qualcomm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei: Ingen betydning

Huawei har svaret igen ved at love at de fortsat vil levere sikkerhedsopdateringer og service på alle eksisterende Huawei og Honor-smartphones og -tablets – både dem, der er blevet solgt og dem, der ligger i butikkerne.

Desuden har Huaweis CFO, Ren Zhengfei udtalt, at de ”amerikanske politikere undervurderer Huaweis styrke”. Han tilføjede at de ekstra 90 dage ikke vil gøre den store forskel og at firmaet er klar til at tackle embargoen. Han fortalte også, at Huawei og Google allerede er samarbejder om de næste skridt for at sikre Huaweis telefoner.

Sådan bliver du ramt

  • Google må ikke længere give Huawei adgang til den kommercielle udgave af Android-styresystemet. Det betyder, at Huawei bliver nødt til at bruge Open Source-udgaven som udgangspunkt, hvilket indebærer, at Huaweis telefoner ikke længere vil have Google Play eller populære Google-apps som Gmail, Youtube, Chrome eller Google Maps.
  • Google må heller ikke give Huawei adgang til kommende sikkerhedsopdateringer af Android. Det betyder, at Huawei selv må lappe eventuelle huller – og det kan give forsinkelser på opdateringerne. 
  • Ejer du en Huawei-telefon nu skal du ikke frygte. Ifølge Huawei og Google vil du fortsat kunne bruge både Google Play og de øvrige Google-apps på eksisterende telefoner. Det er først når Android opdateres til en ny genration, at Huaei lukkes ude. 

Back to top button