×
ElbilerTophistorie

Hyundai N Vision 74 vinder tre designpriser

Konceptbilen Hyundai N Vision 74 har vundet tre Red Dot awards, bla. for bedste design-koncept samt infotainment-system.

N Vision 74 er en brint-hybrid, sammenkoblet med et batteri, der blev introduceret sidste år, som “mere end en konceptbil”. Bilen fungerer ifølge Hyundai nemlig som et “rolling lab”, altså et rullende laboratorium, hvor teknologien bruges til research, udvikling og verifikation, inden det integreres i “almindelige” masseproducerede biler.

Nu har bilen vundet tre priser fordelt på det bedste design-koncept, infotainment-system, samt digital skrifttype.

Se priserne herunder:

  • Winner in the Red Dot Award: Design Concept
    • N Vision 74 represents the brand’s design vision for driving fun in a sustainable future while paying homage to brand heritage
  • Winners in the Red Dot Award: Brands & Communication Design 2023
    • ‘Seon’ design system harmonizes the ccNC infotainment system with the vehicle’s interior and exterior 
    • Hyundai Sans UI is a next-generation mobility UX digital typeface designed for optimal legibility

Inspireret af 70’er konceptbil

Bilen er inspireret af Hyundais egen Pony Coupe konceptbil, tilbage fra 1974. Designet blander retro, modernisme og futurisme i én pakke. Drivkraften i N Vision 74 er et brint hybrid-setup, bestående af en brændselscelle og et 62,4 kWh batteri, som tilsammen leverer 670 hk til baghjulene.

Kommer Hyundai N Vision 74 i produktion?

Det er endnu uklart om bilen kommer i en reel masseproduktion. Ifølge et interview med Top Gear, ser Hyundai dog seriøst på ideen, om at sætte bilen i produktion.

“I hate show business, I hate doing show cars and then – nothing.” Lød det fra Hyundais chief creative officer, Luc Donckerwolke.

Teknisk set, kan det også lade sig gøre at producere bilen, så det er ikke en undskyldning. Hvorvidt det dog bliver til en realitet, må tiden vise.

“We are serious about this. This could come into production. We have the platform – it’s a motorsport platform.” Udtalte Luc Donckerwolke.


Læs også: Rygte: iPhone 15-serien får hurtigere opladning

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.