×
Elbiler

Karma Revero GTE elbil får 600 kilometers rækkevidde

Karma Automotive fortæller, at de i 2021 vil lancere deres første elbil – en ny udgave af Revero med en rækkevidde på op til 600 kilometer.

Det kinesiske Karma Automotive vil også ride med på elbils-bølgen. Firmaet har netop fortalt, at de til næste år lancerer en elektrisk udgave af Revera sedan-modellen med en rækkevidde på op til 600 kilometer på en opladning, under navnet Revera GTE.

Bilen vil komme i tre forskellige konfigurationer, med rækkevidder på henholdsvis 200, 300 og 400 mil – altså mellem 300 og 600 kilometer. De vil være baseret på en helt ny drivlinje, E-Flex, der er skabt til formålet, fortælles det i en pressemeddelelse.

Bilens specifikationer er i sagens natur endnu ikke hugget ud i sten – der kan ske meget på et år – men Karma Automotive deler disse forventede specs for bilen:

  • 0-100 km/t på mindre end 3,9 sekund
  • Op til 150 kW hurtigladning
  • AC-opladning på op til 11 kW
  • 200 mil-udgaven vil få et 75 kWh-batteri, mens 300 mil-udgaven vil få et 100 kWh-batteri.

Der kommer løbene flere oplysninger om 400 mil-udgaven, der går under navnet hyper-range lover firmaet.

Der er endnu ingen oplysninger om priser, men den eksisterende Revero GT har en startpris på 145.000 dollars. Til sammenligning koster en Tesla Model X Performance 85.000 dollars.

Karma har dansk baggrund

Hvis du synes, at navnet Karma ringer en klokke, tager du ikke fejl. Brandet blev skabt af danske Henrik Fisker, der sendte plugin-bilen Fisker Karma på gaden i 2011. I 2013 gik Fisker Automotive konkurs og blev opkøbt af kinesere, der omdøbte firmaet til Karma Automotive. Henrik Fisker, derimod, har startet et nyt bileventyr og præsenterede i januar måned Fisker Ocean elbilen, der loves på gaden senere i år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.