×
ElbilerTophistorie

Lamborghini viser deres første elbil frem

Den har været i støbeskeen i årevis, men nu er Lamborghini endelig klar til at vise deres første elbil frem for verden.

Bilkøbere med en forkærlighed for dyre italienske mærker har noget at se frem til på fredag. Her præsenterer Lamborghini nemlig deres første elbil. Selskabet har haft planerne liggende i mange år. Men først nu er tiden kommet, hvor den rigtige teknologi og de rigtige forhold er til stede, siger selskabet.

“Noget nyt og rigtig spændende er ved at blive afsløret”, skriver Lamborghini i en kort teaser og fortæller, at premieren er planlagt til fredag ​​den 18. august.

Italienerne har været tilbageholdende med detaljer, men har tidligere beskrevet bilen som en firepersoners GT-sportsvogn med et praktisk strøg.

Lamborghini er ejet af Volkswagen Group gennem Audi, og det giver visse spekulationer om bilen. I juni præsenterede Volkswagen nemlig den nye skalerbare SSP-platform. Den vil kunne bruges med samtlige gruppens bilmodeller og vil passe til elbiler med motorydelser fra 120 og helt op til 1300 kW. Altså mellem 163 og 1.767 heste.

Platformen giver også bilerne væsentlig højere ladeeffekt, med hurtigladning på ned til omkring 15 minutter (10-80 procent).

SSP vil også gøre autonom kørsel på niveau 4 muligt. Det handler om, at Volkswagen Group vil forsøge at indhente Tesla med hensyn til håndfri køreegenskaber og muligvis endda tilbyde overlegne håndfri køreegenskaber.

Den første SSP-baserede bil kommer i 2026. Men til trods for at Lamborghini nu viser sin model frem, forventes den ikke at komme på vejene førend i 2028.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.