ElbilerTophistorie

Nu bliver Lamborghini også (snart) elektrisk

Lamborghini har i dag præsenteret sin plan for elektrificering. Den første rent elektriske model kommer på markedet i årtiets anden halvdel.

Italienske Lamborghini, der er ejet af Volkswagen Group gennem Audi, har præsenteret sine planer for elektrificering af bilparken. En plan, der skal sikre, at et helt nyt elektrisk kapitel begynder i årtiets anden halvdel, hvor den første helt elektriske Lamborghini kører ud på gaderne.

Indtil den kommer, vil italienerne fokusere på forbrændingsmotorer (2021-2022) og hybrider fra 2024. Den første masseproducerede hybrid kommer i slutningen af 2023 og inden 2024 bliver til 2025 vil alle biler være elektriske i en eller anden form, loves det. Herfra vil fokus være udelukkende på elektriske biler.

Planen går under navnet Cor Tauri og bliver den største investering i Lamborghini historie; den kommer til at koste selskabet 1,5 milliarder euro over fire år (11 milliarder kroner).

Italienerne har dog leget med batterier tidligere. I slutningen af 2019 præsenteredes Lamborghini Sián; en V12’er, der fik en smule hjælp fra et elektrisk hybridsystem. Det var dog en sjælden sag, der kun blev produceret i 63 eksemplarer.

Den 11 minutter lange præsentation af Cor Tauri blev streamet live på Youtube. Den kan genses her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.