×
Bluetooth-højttalere

Marshall Kilburn

Første indtryk af Kilburn er rigtigt godt. Højttaleren er tung, hvilket altid tegner godt for lydkvaliteten. Det gør den naturligvis også lidt mindre transportabel, men det er et kompromis vi gerne indgår.

Kilburn kommer i to versioner – den ene er sort, og tydeligt maskulin. Den anden er en lys beige med masser af gulddetaljer, der nok også vil appellere til det feminine segment. I det hele taget udstråler Kilburn kvalitet på alle måder – byggekvaliteten er i top, og alt virker robust. Når det så samtidig ser knaldgodt retroagtigt ud, så er det jo en perfekt kombination. Eneste lille minus er, at bagsiden ikke har fået forsidens lækre gitter, men det sorte plastik gør dog, at højttaleren giver endnu en mindelse om Marshalls forstærkere.

Let betjening

Alle knapper sidder på et panel ovenpå højttaleren under den i øvrigt ganske praktiske bærerem. De er naturligvis holdt i designet, og virker ekstremt solide. Musikkilden forbindes enten via det medfølgende minijack kabel (Som også holdes i det fede design) eller via Bluetooth. Første gang man sætter højttaleren op er den automatisk klar til at blive parret, og det er så ligesom det. Dernæst kan man indstille lydstyrke, bas og diskant via solide drejeknapper.

marshall-kilburn-09

Overlegen lydkvalitet

Indtil vi tændte for Kilburn troede vi, at Boses SoundTouch serie og Libratones udmærkede Zip var noget nær det bedste lydkvalitet, der kunne præsteres af højtalere i denne klasse og til en pris imellem 2 og 3.000 kr. – men vi må indrømme, at Kilburn slår begge dele – om ikke med længder, så i hvert fald markant.

Både diskant og mellemtone er klare og tydelige – og især mellemtonen er imponerende, hvilket ellers sagtens kan være et problem for en højttaler i denne størrelse. Diskanten kan have en meget lille tendens til at være en anelse skarp, men ikke noget der er fremtrædende eller overdrevet, og de fleste vil ikke opdage det overhovedet.
Bassen er til gengæld helt i top, og det er tydeligt at Marshall har rødder i rockmusikken, for det er netop her, Kilburn har sin store styrke – den lyder simpelthen ekstremt meget større end den er. Der er en fylde i lyden, man normalt ville forvente fra en højttaler der var markant større – men som Kilburn altså leverer uden at blinke. Og selv ved høj lydstyrke er der ingen forvrængning af lyden, hvilket gør alt endnu mere imponerende.

Prisen er rimelig

Nu kunne man så forvente, at man skulle betale en arm og et ben for at få en højttaler, der ikke bare ser godt ud, men også leverer en helt uforlignelig lydkvalitet for klassen – men det er ikke tilfældet. 2.199 kr. er den bedste pris, vi har kunnet finde, og med den pris kan vi ikke andet end at give Marshall Kilburn vores allervarmeste anbefalinger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.