×
NetflixTophistorie

Netflix vil straffe deling af kodeord fra starten af 2023

Ifølge avisen New York Times bliver 2023 året, hvor Netflix vil slå hårdt ned på deling af kodeord.

Har du adgang til Netflix gennem en ven eller et familiemedlem, skal du berede dig på forandringer. Ifølge avisen New York Times vil 2023 nemlig blive året, hvor Netflix slår ned på deling af kodeord. Der har været vedvarende rygter om tiltag mod ​​adgangskodedeling, og Netflix har undersøgt metoder til at slå ned på det. Men ændringerne skal officielt træde i kraft næste år.

Med faldende omsætning og Netflix første tab af abonnenter i 10 år, har CEO Reed Hastings besluttet, at det er på tide at handle på problemet, som er “blevet udsat for længe”.

Helt konkret vil Netflix bede folk, der deler konti med andre uden for deres hustand, om at betale for at gøre det. Et system med ekstra-tilllæg til abonnementsprisen er blevet testet i flere latinamerikanske lande. Det er dette system, der skal rulles bredere ud i 2023.

Gratisterne bliver ikke decideret udelukket fra at komme ind på tjenesten. Men det kræver, at kodeordet verificeres af kontoejeren. Enten via email eller sms-besked. Koden skal indtastes hver gang Netflix bliver tilgået, indtil man vælger at betale det månedlige ekstra-tillæg.

Prisen i de lande, hvor ekstra-tillægget er testet, er på omkring 3 dollar – 20 kroner – om måneden.

Netflix vil håndhæve regler for adgangskodedeling gennem IP-adresser, enheds-id’er og kontoaktivitet. For at undgå at skræmme kunder væk, vil Netflix langsomt udfase adgangskodedeling i stedet for at sætte en stopper for det hele på én gang, hævder avisen.

Deling af kodeord til Netflix er i øvrigt ikke direkte ulovligt. Men det overtræder de brugerbetingelser, du accepterede, da du oprettede konto hos Netflix. Tjenesten er derfor i sin fulde ret til at lukke ned for konti der misbruges.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.