NetflixTophistorie

Netflix bekræfter stramning mod deling af kodeord

Deling af kodeord skal stoppes inden foråret, skriver Netflix i et brev til investorer, i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab.

Der skal sættes en stopper for deling af kodeord, og det skal ske i løbet af årets første kvartal. Det skriver Netflix i et brev i forbindelse med fremlægningen af det seneste kvartalsregnskab. Dermed skal der slås ned på de mange, der deler kodeord med venner og familie.

Helt konkret vil Netflix bede folk, der deler konti med andre, om at betale for at gøre det. Netflix kalder deres nye tiltag for “betalt deling” og det har kørt som en test i Latinamerika.

“Vi forventer at udrulle betalt deling mere bredt i Q1’23. Ud fra vores erfaring i Latinamerika forventer vi en aflysningsreaktion på hvert marked, når vi udruller betalt deling, hvilket påvirker medlemsvæksten på kort sigt. Men efterhånden som kodeordslånerne begynder at aktivere deres egne selvstændige konti, og der tilføjes ekstra medlemskonti, forventer vi at se en forbedret samlet omsætning,” skriver Netflix.

Gratisterne bliver ikke decideret udelukket fra at komme ind på tjenesten. Men det kræver, at kodeordet verificeres af kontoejeren. Enten via email eller sms-besked. Koden skal indtastes hver gang Netflix bliver tilgået, indtil man vælger at betale det månedlige ekstra-tillæg.

Underminerer evnen til at udvikle Netflix

“Dagens udbredte kontodeling (100 millioner+ husstande) underminerer vores langsigtede evne til at investere i og forbedre Netflix. Mens vores vilkår for brug begrænser brugen af Netflix til en husstand, erkender vi, at dette er en ændring for medlemmer, der deler deres konto mere bredt. Derfor har vi arbejdet på at bygge nye funktioner, der forbedrer Netflix-oplevelsen. Herunder muligheden for medlemmer til at se, hvilke enheder der bruger deres konto. Samt at overføre en profil til en ny konto.”

Læs også: Nu gør Netflix klar til at straffe deling af kodeord.

“Efterhånden som vi udruller betalt deling, vil medlemmer i mange lande også have mulighed for at betale ekstra, hvis de vil dele Netflix med folk, de ikke bor sammen med. Som det er tilfældet i dag, vil alle medlemmer kunne se med, mens de rejser, uanset om de er på et tv eller mobilenhed.”

Det vides endnu ikke om betalt deling rulles ud globalt eller om det udelukkende kommer på enkelte markeder. Det vides altså ikke, om Danmark er et af de lande, hvor der skal slås ned på deling af kodeord i Q1.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.