×
ElbilerTophistorie

Nio ET7 er elbilen der kan køre op til 1.000 km på en opladning

En ny kinesisk elbil ligner en seriøs konkurrent til Tesla når det kommer til rækkevidde - Nio ET7 kører op til 1.000 km. på en opladning

Det kinesiske mærke Nio er måske ikke særligt kendt på disse breddegrader, men i Kina leverer firmaet allerede hundredetusinder af elbiler, og nu har de altså lanceret deres nyeste luksus-elbil: Nio ET7. Og den slår et par interessante rekorder.

Enormt batteri

Nio ET7 er, i den største version, udrustet med et ganske imponerende batteri på hele 150kWh, hvilket på NEDC skalaen skulle få den til at køre præcis 1.000 km ifølge Nio. Det skal dog hertil siges, at NEDC skalaen er ganske gavmild, så i praksis vil det være en del mindre. Men selv hvis man trækker ganske mange procent fra vil ET7 formentlig kunne række til langt de flestes behov. I første omgang kommer bilen i en 70 og en 100kWh udgave, der kan række henholdsvis 500 og 700km (igen efter NEDC standarden.

Frække detaljer

ET7 skulle få verdens første UWB nøgle, der er præcis ned til ganske få centimeter. UWB understøttelse gør det også oplagt at bruge bilen sammen med de nyeste generationer af iPhone og Samsungs nyeste Galaxy telefoner. Bilen har også, ligesom eksempelvis Teslas Model 3 (se vores video anmeldelse her) glastag og skjulte håndtag. Dertil kommer også HUD (Heads Up Display) og et ekstremt avanceret instrumentbræt.

Dobbelt motor

ET7 har to elmotorer og trækker på alle fire hjul. Dens accelleration er ikke helt på niveau med de hurtigste fra Tesla, men den når 0-100km/t på 3,9 sekunder, hvilket ikke er værst.

ET7 er udrustet med så mange sensorer, at den i teorien kan gøres helt selvkørende – der er 11 8MP kameraer, ultralydsensorer, radar og en LIDAR i bilen. De selvkørende egenskaber skulle blive tilgængelige for et månedligt abonnement på ca. 600 danske kroner.

Der er endnu ingen officielle planer om lancering udenfor Kina, som jo også er enormt hjemmemarked, hvor elbilerne for alvor begynder at få fat. ET7 skulle ifølge Nio komme på markedet i 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.