×
GadgetsTophistorie

Nye Nokia-modeller: Retro udenpå, moderne indeni

Træt af hundedyre smartphones? Nokia har løsningen i form af to billige feature-phones med indbygget Google Assistant.

I starten af årtusindet var Nokia komplet dominerende på mobilmarkedet, men sine robuste feature-telefoner med lang batterilevetid. Men så kom iPhone … og så fik finnerne problemer. Først blev de købt af Microsoft, siden overtog HMD Global retten til at lave Nokia-telefoner – og de satser igen på feature-phones.

De to nye modeller kommer til en yderst favorabel pris og i den traditionelle ‘Candy bar’-formfaktor. De trækker på inspiration fra de velkendte klassikere, men har dog moderne funktioner som Google Assistant, WhatsApp og 4G-tilslutning.

Styresystemet på telefonerne er KaiOS og apps kan hentes fra KaiStore, så du ikke behøver at undvære dit Facebook-fiks. Ifølge marketingsfolkene er de to telefoner: “perfekt som barnets første mobil, som reservetelefon eller til den digitale detox”.

Nokia 6300 4G

Den nye 6300 4G er inspireret af den originale Nokia 6300 og byder på WhatsApp, 4G-tilslutning samt mulighederne for at blandt andet se YouTube og omdanne telefonen til et WiFi-hotspot. Den er udrustet med Qualcomm Snapdragon 210-processor, og med Google Assistant kan du styre alting med din stemme og navigere apps, tjekke vejrudsigten, ringe til dine venner eller organisere din kalender på et splitsekund. Takket være en skal af polykarbonat kan 6300 4G holde til både dagligdagens slag og tab. Prisen er 499 kroner.

Nokia 8000 4G

Indhyllet i en glasagtig skal og med en metallisk kromkant kommer 8000 4G i fire forskellige ædelstensinspirerede farver: Onyx, Opal, Citrine og Topaz. På den 2,8-tommer “store” skærm kan du læse dine chats og se videoer. Det stærke polykarbonat-ydre er hårdført og kan holde til dagens udfordringer, og batteriet holder telefonen i gang, når du har brug for det. Prisen er 699 kroner.

Begge telefoner kommer i handlen i Danmark “snart”, oplyses det. HMD Global har tidligere lavet en nymodens retro-udgave af klassikeren Nokia 3310 – og fik masser af omtale på den konto.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.