×
ElbilerTophistorie

Nu er der en kvart million elbiler på vejene

Nu sættes der ny rekord for antallet af elbiler i Danmark. 11 juni 2024 kan der tælles en kvart million elbiler i den danske bilbestand.

Der kører nu en kvart million elbiler rundt på de danske veje. Mindst. Det betyder, at elbilerne udgør næsten ni procent af bestanden af personbiler. Den nye milepæl er nået blot fem måneder efter, at bestanden rundede 200.000.

– Elbilsalget har virkelig taget fart de seneste år, og for hver måned fylder elbilerne mere i både bilsalg og bilbestand. Det er til stor gavn for den grønne omstilling, og derfor glæder vi os over at fejre de løbende milepæle, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Han peger på flere grunde til, at der er kommet fart på elbilsalget i Danmark. Ladeinfrastrukturen udvider sig, og skaber tilgængelighed og muligheder, så det bliver nemmere at være elbilejer, mener han. Samtidig udvikles elbilerne, der kommer flere modeller, og bilernes rækkevidde udvides.

Grøn omstilling trues af stigende afgifter

Dertil har det selvfølgelig også stor betydning, at elbiler i en årrække har været afgiftsfritaget. Men afgifterne står til at blive indfaset fra 2026.

– Selvom elbilernes popularitet er stigende, er det ikke givet at elbilbestanden bliver ved med at sætte rekorder. En stigning i afgifterne fra 2026 vil medføre en opbremsning i salget, hvilket vi også har set i flere af vores nabolande. Derfor er det altafgørende for den grønne omstilling, at afgifterne holdes i ro, siger Mads Rørvig.

En effekt, vi har set i resten af EU, hvor interessen for elbiler er faldet i takt med, at de økonomiske incitamenter er fjernet. Danmark er nu det land i EU, hvor elbiler er mest populære.

Læs mere: Danskerne er EU’s mest elbilglade folkefærd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.