fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Nu kan du købe Nimbus-folkeaktier

Mandag åbnede det genopstadne Nimbus Motorcycles for salg af folkeaktier som en del af finansieringen af en ny, elektrisk mototcykel.

Har du risikovillig kapital på bankbogen, har du i disse uger mulighed for at investere i et nyt dansk motorcykeleventyr, der skal løfte arven efter hæderkronede Nimbus. Som vi tidligere har fortalt, har den driftige forretningsmand Claus Støvlbæk Clausen gang i et projekt, hvor han bil genoplive Nimbus og producere både en elmotorcykel og en elcykel.

Tidligere på året blev der samlet en halv million kroner via crowdfunding og nu er næste etape af finansieringen skudt igang i form af såkaldte folkeaktier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Kære danskere, vil I være med? Et aktieudbud skal sikre flest mulige danske aktionærer som ejere sammen med undertegnede og vi taler om dansk design, brand, kapital og produktion,” skriver Claus Støvlbæk Clausen på hjemmesiden.

Aktierne kan købes i puljer for 5.000 kroner stykket og indeholder nominelt DKK 300 såkaldte B-aktier. De har mindre “værdi” end A-aktierne, da de ikke giver samme muskler i afstemninger – en A-aktie giver 10 gange flere stemmer.

I alt bliver der udbudt mindst 2.700 aktiepuljer à kr. 5.000 svarende til kr. 13,5 mio. og maksimalt 11.500 aktiepuljer á kr. 5.000 svarende til kr. 57,5 mio. Sidste chance for at komme med “i sidevognen” er den 31. december, hvor aktieudbudet forventes afsluttet.

Den 15. januar offentliggøres det, om Claus Støvlbæk Clausen og Nimbus Motorcycles har haft held til at samle de fornødne penge.

Det genopstandne Nimbus Motorcycles vil starte produktionen af en elektrisk motorcykel, der skal være en eludgave af den klassiske Nimbus Model C, der blev lavet i 1934. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button