×
ElbilerTophistorie

Nu ruller Microlino el-‘bilen’ ud på vejene

Seks år efter den først blev vist frem, er de første 999 eksemplarer af det lille elektriske køretøj Mikrolino klar til at køre ud på vejene.

Det er knapt seks år siden schweiziske Micro Mobility Systems viste Microlino konceptet frem første gang. I dag har selskabet meddelt, at 999 specielle eksemplarer produceres til mange af dem, der har skriver sig op til “bilen”.

Microlino Pioneer Edition hedder det begrænsede oplag og hver enkelt køretøj er individuelt nummereret. Serien skal varsle den endelige produktionsstart på køretøjet – præsentationen af denne foregår via et livestream på Youtube, tirsdag den 24. maj klokken 17.00.

Pioneer Edition er bestykket med et 10,5 kWh batteri, der giver køretøjet en rækkevidde på 177 kilometer. Alle udgaver har soltag, kabine i ruskind og vegansk læder, samt bærbare Bluetooth-højttalere, der kan kobles sammen med mobiltelefonen.

Herover en præsentationsvideo af Pioneer Series, der er lavet i dagens anledning. Hvis du synes, den ser lidt bekendt ud, er det nok fordi du engang har set BMW Isetta. En lille trehjulet bil, der blev blev produceret i 1950’erne. Microlino er kraftigt inspireret af den.

Den endelige udgave af Microline bliver knapt så blodfattig som Pioneer Edition. Ifølge hjemmesiden vil den kunne fås i tre varianter med rækkevider på enten 91, 177 eller 230 kilometer. Det tager tre-timer at lade batteriet op igen. Køretøjet har en topfart på 90 km/t og kan rumme to personer. Bagagerummet kan klare 230 liter.

Prisen starter ved 12.500 euro – 92.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.