ElbilerTophistorie

Elektrisk Isetta nærmer sig produktion

Microlino 2.0, der har hentet inspiration fra BMW Isetta, er ved at være klar til at blive testet inden den ruller ud i Europa næste år.

Den frække lille BMW Isetta-inspirerede bybil Microlino 2.0 er ved at være klar til at gå i produktion. Prototypen gøres færdig inden for et par uger, hvorefter de egentlige test af bilen vil gå i gang.

Samtidig har selskabet sat konceptmodellen på udstilling i koncetbutikken i Zurich, hvor potentielle kunder kan se – og sidde – i bilen. Det er fortsat meningen, at bilen skal rulle ud på vejene i Europa allerede næste år.

Hvad med sikkerheden?

Da vi skrev om Microlino 2.0 første gang i marts måned, var der bekymringer for sikkerheden i bilen blandt jer læsere. Micro Mobility har ændret på det grundlæggende design siden dengang.

Microlino 2.0 får et helt nyt chassis, der ikke er lavet med en rørformet ramme, men bygget med presset stål, hvilket skal forbedrer stivheden og sikkerheden. Delen i karosseriet er nu bygget med aluminium og stål, kun kofangerne i for og bag er lavet af plastik.

Sjov info …

Microlino

Micro Mobility afslørede i juni måned, at Jochen Rudat (manden på billedet herover), der var Teslas første ansatte i Schweiz og ledede den afdeling i ti år, er indtrådt i bestyrelsen og skal hjælpe Microlino 2.0 ud over rampen.

Microlino 2.0 har også uafhængig affjedring foran og bagpå. Til dette er bagendes bredde blevet forøget med 50 procent, og e-motoren, som tidligere sad i bagakslen, sidder i chassiset, hvilket skal forbedre kørekomforten.

Selve elmotoren er en ny, som nu er en såkaldt synkronmotor med permanente magneter, der forbedrer effektiviteten med 15 procent. Det betyder, at rækkevidden kan forbedres – eller at eller batteristørrelsen kan reduceres. Cellernes batterikemi er også blevet ændret fra LFP (Li-fosfat) til NMC (Lithium Nickel Manganese Cobalt), som har mere effekttæthed; det vil sige samme ydelse men mindre volumen og mindre vægt. Det har gjort det muligt for virksomheden, at have batteriet under gulvet i stedet for i selve kabinen.

I det hele taget er bilens udvendige design ændret en hel del, uden at det er gået ud over ligheden med BMW Isetta. Den har fået en ny LED-lysbjælke foran, med integreret blinklys, mens forlygterne er placeret i sidespejlene på begge sider af døren. Ratstammen er fastgjort til bilen og ikke længere døren. Der er et digitalt display i stedet for et instrumentpanel og sæderne er blevet redesignet for bedre komfort.

Her er en række af bilens specifikationer:

Microlino 2.0Specs
Længde2430 mm
Bredde1500 mm
Højde1450 mm
Vægt (inkl. batteri)513 kilo
Batteri8 kWh / 14,4 kWh
Motor11 kW
Moment100 Nm
Acceleration (0-50 km/t)5 sekunder
Rækkevidde125 / 200 km
Tophastighed90 km/t
Forventet pris12.000 Euro / 90.000 DKR

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.