Elbiler

Ikoniske Isetta genopstår som mikro-elbil

Microlino 2.0 er voldsomt inspireret af BMW Isetta. Den har plads til to voksne og har en rækkevidde på op til 200 kilometer.

Lige i hælene på den genfødte og nu elektriske Fiat 500 kommer Microlino 2.0; en ganske lille bybil, der er voldsomt inspireret af den ikoniske BMW Isetta, der blev produceret i 1950’erne. Bilen er blevet vist frem i den forgangne uge og produceres af schweiziske Micro Mobility Systems, der planlægger at sende den på gaden i Europa til næste år.

Selv om Microlino 2.0 trods alt har en rækkevidde på op til 200 kilometer vil man næppe se mange af dem på motorvejene. Det er en udpræget bybil med plads til to voksne og en indkøbspose – og så er topfarten i øvrigt kun på 90 km/t.

Det kan godt være, at den umiddelbart virker som lidt af en vittighed, men små biler i store byer er ikke noget dumt koncept. De er nemme at parkere, nemme at køre og er mildere ved miljøet end store, uøkonomiske skuder. Micro Mobility Systems lader da også til at have fat i noget: Ifølge firmaet har 17.000 personer allerede forudbestilt bilen, der kommer til at koste 12.000 euro – altså knapt 90.000 kroner.

Med den tydelige inspiration fra Isetta in mente kan jeg dog ikke forstå, hvorfor bilen er døbt Microlino og ikke Microletta. Det navn har firmaet i stedet givet til en trehjulet elektrisk scooter, der blev introduceret ved samme lejlighed.

Isetta
Den originale BMW Isetta, der blev produceret i 1950-60’erne (foto: BMW).

Micro Mobility Systems introducerede i øvrigt Microlino 1.0 allerede i 2015, men kom i karambolage med firmaet Artega, der skulle bygge bilen. Den tvist blev afklaret i starten af januar og nu er schweizerne så klar med version 2.0, der i stedet skal bygges i Torino, Italien af samarbejdspartneren CECOMP.

Her er et par billeder mere af Microlino 2.0 (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.