GadgetsTophistorie

Ny Nest Hub på vej mod Danmark

Google har valgt at sætte den nye Nest Hub med radarteknologi og søvnovervågning til salg i den danske butik. Den lander 4. maj.

Google meddeler i dag, at den nye udgave af Nest Hub kommer til Danmark – og det er skam ingen selvfølge. Google er berygtede for at være endog meget nøjsomme med, hvilke produkter, de sætter til salg i den danske Google-butik.

I forhold til den eksisterende udgave, har den nye model fået et par ekstra tricks ombord. Ud over en bedre lydkvalitet er den største nyhed, at den er blevet udrustet med Googles Soli-radarteknologi. Den bruges blandt andet til at holde øje med ejerens søvn. Men den kan også bruges til at betjene Nest Hub uden at man fysisk rører ved enheden.

Med funktionen Sleep Sensing fungerer den nye Nest Hub som en personlig søvnspecialist, som hver morgen giver brugeren en kort gennemgang af nattesøvnen på den syv tommer store skærm. Funktionen er udviklet i samarbejde med søvnforskere.

Søvnanalysen er baseret på elementer såsom lysforhold og skiftende temperaturer i soveværelset. Derudover registrerer Nest Hub ved hjælp af radarteknologien Motion Sense hosten, snorken, åndedræt og bevægelserne fra den person, som ligger tættest på enheden, uden at der er brug for kamera eller wearables. Efter nogle nætter kan enheden give råd og anbefalinger til at få bedre nattesøvn.

– Googles produkter bliver i stigende grad designet til at hjælpe folk med at leve sundere. Med den nye Nest Hub håber vi også at kunne analysere og give råd til søvn, sådan at danskerne i sidste ende kan vågne endnu mere veludhvilede op om morgenen, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Nest Hub
Den nye Nest Hub sladrer om søvnkvaliteten.

Netop fordi den kan stå i soveværelset er Nest Hub bygget med fokus på privatlivet: Sleep Sensing-funktionen er valgfri, og en indikator på skærmen viser, hvornår den er aktiv, ligesom mikrofonen kan slukkes med en fysisk knap. De indbyggede bevægelsessensorer opfanger kun bevægelse – ikke ansigter eller kroppe. Samtidig bliver lyde som host og snorken udelukkende bearbejdet på enheden og således ikke sendt til Google. Søvndata bruges ikke til eksempelvis annoncering, lover Google.

Foruden anbefalinger til at optimere søvn fungerer Nest Hub også som en højtaler med indbygget stemmestyring i form af Google Assistent. Den rummer samme lydteknologi som Nest Audio (læs vores anmeldelse her), hvilket vil sige 50 procent mere bas sammenlignet med sin forgænger.

Fakta:

  • Pris: 799 kroner
  • Farver: Chalk og Charcoal
  • Lanceres i 10 lande: Danmark, Norge, Sverige, Østrig, Belgien, Italien, Irland, Holland, Spanien og Schweiz.
  • Sleep sensing-funktionen er gratis at bruge året ud.
  • Kommer i handel i Danmark 4. maj.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.