×
TeknologiTophistorie

Dansker laver banebrydende AI-kamera

Paragraphica er et AI-kamera der genererer fotos, baseret på din lokation. Det er udviklet af danske Bjørn Karmann.

Bjørn Karmanns kamera har ikke nogen optik. I stedet benytter det kunstig intelligens til at skabe billeder. Paragaphica får informationer fra sensorer og geodata – blandt andet vejret – til at skabe en tekst, der herefter konverteres til et “foto”.

Selve kamerahuset ligner et helt almindeligt DSLR-kamera. Men Paragraphica er udstyret med en antenne i stedet for optik. Antennen indsamler de lokations- og geodata, som bruges til at skabe billedet.

“Søgeren viser en realtidsbeskrivelse af din aktuelle position, og ved at trykke på udløseren vil kameraet skabe en scintigrafisk repræsentation af beskrivelsen,” skriver Karmann på sin hjemmeside.

Fotografen kan bruge tre fysiske knapper til at modificere kameraet output. Den første knap fungerer på samme måde som brændvidden i et traditionelt kameraobjektiv, men bruges til at begrænse den radius, hvori kameraet søger efter data.

Paragraphica

Den anden knap styrer “støjen” i billedet. I billedgenereringsprocessen tilføjes der Gaussisk støj, der giver det mere realisme. Karmann definerede støj som “sammenlignelig med filmkorn”.

Den tredje knap beskriver Karmann som en “vejledningsskala”, der giver et input til, hvor eksakt den kunstige intelligens skal følge teksten.

Paragraphica er baseret på en Raspberry Pi 4, en lille computer i kreditkortstørrelse. Kamerahuset er 3D-printet og softwaren kører på Noodl og Python-kodning med Stable Diffusion API.

Da “kameraet” er fuldstændig softwarebaseret behøver man i virkeligeden ikke engang et hus til det. Det fungerer også — i en begrænset version – på nettet, hvor man kan prøve det af. Det skal dog siges at der er run på. Undertegnede har endnu ikke haft held med at få skabt et “billede”.

Du kan prøve Paragraphica her. Du kan besøge Bjørns Karmanns hjemmeside her.

Eksempel på et “foto” genereret af Paragraphica (foto: Bjørn Karmann).
Eksempel på et “foto” genereret af Paragraphica (foto: Bjørn Karmann).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.