Pixel
Teknologi

Regnskabstal: Apple nærmer sig absurd rekord

Apple er snublende tæt på at blive det første firma i verden, der er mere end 1.000 millarder dollars værd.

Apple præsenterede i nat, dansk tid, sit seneste kvartalsregnskab – et regnskab, der viste, at Apple både sælger mere og har større overskud end forventet. Nyheden fik Apples børsværdi til stige og den er nu tæt på at runde 1.000 milliarder dollars. En absurd rekord. Intet andet selskab har nogensinde været så meget værd. Tirsdag aften var Apples markedsværdi på 978 milliarder dollars, hvilket svarer til 6.235 milliarder kroner.

Det er Apples fjerde kvartal i træk med tocifrede vækstrater.

iPhone X mest populær

Som sædvanlig er det iPhone der trækker læsset for Apple og ifølge æblechefen Tim Cook var det ikke de billige iPhones, der røg over disken. Uden at nævne eksakte tal fortalte Cook, at den pebrede iPhone X var den mest solgte iPhone-model i tredje kvartal. Det forklarer også, hvorfor indtjeningen på iPhone steg med imponerede 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

– iPhone havde et meget stærkt kvartal. Omsætningen steg 20 procent og den aktive brugerbase voksede med to cifre, drevet af “switchers” (fra andre mærker, red.), førstegangskøbere og vores eksisterede kunder. iPhone X var igen den mest populære model i kvartalet, med en brugertilfredshed på 98 procent ifølge analysefirmaet 451 Research. fortalte Tim Cook under præsentationen af regnskaberne.

Der blev solgt ialt 41,3 millioner iPhones i kvartalet. Det svarer til 56 procent af den samlede omsætning på 53,3 milliarder dollars.

iPad’en sælger igen

En ting, der er værd at bemærke er, at iPad’en er begyndt at sælge igen. For første gang i adskillige år er der en stigning i salget i forhold til samme periode året før: Apple solgte 11,6 millioner iPads mod 11,4 millioner for et år siden.

Og der er ingen grund til at tro, at udviklingen stopper her. Apple har – ifølge rygterne – planer om at lancere ikke færre end tre nye iPhone-modeller inden for de næste par måneder. Deriblandt en “billig” udgave af iPhone X med LCD-skærm. Det kan du læse om her: Dummybilleder af iPhone 9 og iPhone X Plus lækket. Holder rygterne vand, er det ikke urealistisk, at det kan skubbe Apple op over 1.000 millarder dollars-linjen …

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.