Teknologi

Bang & Olufsen varsler fyringsrunde

Efter sidste uges nedjusteringer af forventningerne til omsætningen har B&O i dag præsenteret en spareplan der skal koste 115 ansatte jobbet.

Bang & Olufsen må nu sige farvel til omkring 115 ansatte i Danmark – primært i supportfunktioner. Det fortæller selskabet i dag i en fondsbørsmeddelelse. Fyringsrunden kommer efter sidste uges nedjusteringer af forventningerne – i øvrigt den femte i træk fra den kriseramte virksomhed.

Afskedigelserne skal spare Struer-virksomheden for 175 millioner kroner, oplyses det i meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Virksomheden er i en situation, hvor vi er nødt til at forbedre vores rentabilitet, og desværre betyder det også at sige farvel til værdsatte kolleger, siger topchefen Kristian Teär.

Fredag meldte Bang & Olufsen ud, at de forventer et fald i omsætningen på mellem 20 og 29 procent, mod en tidligere forventning på et fald mellem 13 og 18 procent. Kristian Teär sagde fredag, at nedjusteringen primært skyldes coronavirussen.

– Vi vil nu arbejde hårdt for at sikre, at organisationen fortsat er motiveret og fuldt fokuseret på de vigtigste prioriteter, mens vi implementerer den slankere organisation. Samtidig vil vi gøre vores bedste for at hjælpe berørte kolleger med at gå videre og ind i deres næste job, siger Kristan Teär.

Bang & Olufsen har haft det hårdt de seneste år og flere analytikere mener, at et salg er den bedste udvej for det hæderkronede danske firma. De mener dog samtidig, at det kan blive svært at afhænde selskabet lige nu.

– Der er et ordsprog om, at man ikke skal gribe en faldende kniv. Det vil jeg kalde B&O lige nu, sagde Frederik Aakard, der er ekspert i virksomhedshandler og tidligere partner i M&A-rådgiveren Oaklins Danmark, til finans.dk allerede i december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener at vi danskere har en tendens til overvurdere Bang & Olufsen og at man i udlandet mere ser Bang & Olufsen som ”et støvet brand med problemer”.

Back to top button