×
Mobil og tablets

Samsung Galaxy Tab S

Samsung har knækket koden for en lækker tablet skærm med deres Super AMOLED skærm. Men det er langt fra den eneste lækkerbisken som Tab S med 8,4” skærm har at byde på.

Samsung har knækket koden for en lækker tablet skærm med deres Super AMOLED skærm. Men det er langt fra den eneste lækkerbisken som Tab S med 8,4” skærm har at byde på.

Fantastisk skærm
Skærmen er en såkaldt Super AMOLED på 10,5”, der har et kontrastforhold på 100 000:1. Opløsningen er på 2560 x 1600 (WQXGA), og det ser ganske enkelt fantastisk ud. Farverne er sprøde og friske, og vi kan se detaljer i billedet utrolig tydeligt. Tab S giver også adgang til en række magasiner, som også er en fornøjelse at læse på skærmen. Det er nu især noget vi lægger mærke til, når vi ser film. Med Full HD film får vi et knivskarpt billede, hvor farverne og den gode kontrast giver en dybde i billedet, vi ellers kun ser på gode fjernsyn. Det er virkelig en oplevelse at få denne filmoplevelse med en tablet, så her har Samsung virkelig flyttet teknologien til brugernes fordel.

Otte kerner og gode udvidelsesmuligheder
Tab S har masser af kræfter. Den har en octa-core (ja, 8 kerner) 1,9 GHz processor og 3GB RAM. Den indbyggede hukommelse er på 16/32GB og kan udvides med op til 128GB via microSD. Batteriet er på 7900 mAh, og det giver en lang batterilevetid. Vi kan bruge den en til surf, video og musik hel dag og stadig have batteri til hjemturen i toget. Ifølge Samsung kan Tab S faktisk afspille musik i op til 132 timer på én opladning. Med de specs, er Tab S en af de kraftigste tablets på markedet lige nu, og det er en fornøjelse at arbejde med den. Alt kører flydende, og skærmen reagerer hurtigt på berøringer.

Ring og send SMS fra din tablet
SideSync er en af de ekstra features, som vi rigtig godt kan lide. Det er en app, som man kun kan få i Samsungs egen app-butik. Når den er installeret på Tab S og på Samsung mobilen, kan man via wi-fi direct se mobilens skærm på tabletten. Vi kan navigere rundt på mobilen og gøre præcis det samme som vi plejer, selv om mobilen ligger et helt andet sted. Vi kan også foretage opkald eller tage telefonen, når andre ringer. Det er ret smart, hvis man ligger i sofaen og mobilen ligger på køkkenbordet, eller bare ikke lige har telefonen ved siden af sig. Man kan bruge alle funktioner på mobilen, så man kan altså også skrive mail eller sende SMS. Det er smart.

Udmærket kamera
Tab S har et 8 MP kamera, som faktisk er overraskende godt. I hvert fald i dagslys. Her bliver billederne skarpe og detaljerede, så hvis man ikke har andet ved hånden, kan man godt bruge Tab S til at tage billeder med. Den optager video i fuld HD, men her er billedstabiliseringen ikke optimal, så man skal stå meget stille for at få et helt roligt billede. Gør man det, bliver kvaliteten til gengæld og god her.

Slank tablet
Skærmen er i sig selv fantastisk, men det er også værd at bemærke, at det samtidig er lykkedes Samsung at lave en meget slank og let tablet. Wi-fi modellen måler 247.3 x 177.3 x 6.6mm og vejer kun 465g, og det er imponerende, når Tab S samtidig leverer en rigtig god batterilevetid. Samsung holder sig til Galaxy S5 designet med denne tablet. Det er en smule kedeligt, og for at give den et strejf af eksklusivitet har den fået en guldfarvet kant. Det er ikke lige vores smag, men det er også det eneste, der generer os.

Fingeraftrykslæser, en slags Office og Remote PC
Samsung har givet Tab S en fingeraftrykslæser, som fungerer udmærket. Man skal dog ikke prøve at bruge den, hvis man har lidt fugtige hænder. Så kan den nemlig ikke genkende fingeraftrykket, så man må logge ind med sin kode. Det er heller ikke hver gang den lige fanger aftrykket, så nogle gange må vi prøve et par gange, inden den låser op, hvilket ikke er helt optimalt.

Der følger Office-programmer med i form af Hancom Office. Her kan man arbejde med Word, Excel og PowerPoint filer. Det er lidt forvirrende at finde rundt i, men fungerer da. Man kan også styre sin computer via Tab S. Det kræver at man installerer Remote PC på sin computer, og så kan man styre computeren, selv om man befinder sig et helt andet sted. Det virker, men efter vores mening er det lidt svært at navigere rundt. Det skyldes, at forbindelsen lagger lidt, og at ikonerne ganske enkelt bliver lidt for små. Men det er selvfølgelig meget rart at få muligheden.

God tablet med brugbare features
Prisen er faldet gevaldigt, og man kan nu få Tab S for 2.515 kr. Det er knap 500 kr. billigere end den nye iPad Mini 3. Men her er der to vigtige faktorer, som gør, at vi gerne vil lægge de ekstra penge: Den fabelagtige skærm og muligheden for at udvide lagerpladsen med op til 128GB med et microSD-kort, som koster fra 600-700 kr. Alt i alt får vi en tablet med gode, brugbare features. Der er ingen tvivl om, at vores yndlingsfeature er den fantastiske skærm.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.