×
AnmeldelseMobil og tablets

Samsung Galaxy View 18,4″

Med en skærm på 18,5 tommer og en vægt på næsten 3 kilo er Samsung Galaxy View vist ikke det, man normalt ville kalde en tablet. Vi ville måske nærmere kalde det et transportabelt tv med touchfunktioner, og Samsung er heller ikke selv alt for meget for at kalde det en tablet – hvilket vi sagtens forstår, for hvis man ser på View som en tablet bliver man slemt skuffet.

Virkelig underlig stand
Designet på View er meget i tråd med de fleste tablets. Her er ikke mange dikkedarer, i hvert fald ikke set forfra. Men på bagsiden er monteret en fod der i bedste fald kan kaldes lidt upraktisk, i værste fald decideret klodset – den kan tippes så man kan lægge View på et bord i en vinkel hvor man kan se på den store skærm. Når man så vil have den stående på et bord eller eventuelt ved siden af sengen, så må man skifte vinkel på foden, med et højlydt og klodset brag til følge. Det virker simpelthen enormt sløjt designet.

Middelmådig opløsning
Når vi nu efterhånden aldrig ser en pixel længere fordi alt – både tv, tablets og telefoner – er så højtopløst, så stikker opløsningen på Galaxy View endnu mere i øjnene. På papiret er den egentlig okay med sine 1920×1080, men i praksis skal man altså et stykke væk for ikke at blive irriteret af den forholdsvis lave opløsning. Hvis man bruger View som en tablet, så vil man i særdeleshed blive irriteret over det. Bruger man den udelukkende som streaming terminal går det lidt bedre, for så bruger man jo det meste tid på at sidde et stykke fra skærmen og se indhold. Ligegyldigt hvad, så ville 4K have været en god ide.

Lyden stinker
Man kunne forestille sig, at lyden på Galaxy View ville være nogenlunde, eftersom der er så meget kabinet at bygge højttalere ind i – men hvis man tror det, bliver man skuffet. Lyden er væsentlig dårligere end lyden i eksempelvis iPad Pro, som er en del tyndere. Der er ingen bund, og selv diskanten lyder hul. Heldigvis kan man jo koble en højttaler til via bluetooth eller wifi og få rimelig lyd ud den vej, men hvis man leder efter en god bærbar løsning har man jo ikke meget lyst til også at skulle slæbe rundt på en ekstra højttaler…

Alt, alt for dyr
Prisen på View er sat til 5025 kr., hvilket er alt for meget. Man kan få et lækkert 40” tv til den pris – med et meget bedre billede og i særdeleshed bedre lyd. Man skal altså virkelig have et meget specifikt behov for at have et stort transportabelt tv med indbygget netværk og tablet funktioner til sommerhuset, båden eller noget i den stil for at smide så mange penge efter en meget stor tablet eller et lille bærbart tv. Der er sikkert nogen derude, der kan bruge en Galaxy View – og kan se igennem fingre med dens mange fejl og mangler. Vi kan ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.