fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Se Elon Musks Neuralink-abe spille Pong med tankens kraft

Elon Musk-selskabet Neuralink arbejder på et værktøj, der gør det muligt for lamme personer at betjene en smartphone med tankens kraft.

I sidste ende skal det munde ud i et værktøj, der gør det muligt for personer med lammelser at betjene en smartphone hurtigere end vi kan med tommelfingrene. Det Elon Musk-ejede Neuralink har netop udgivet en video, der viser, hvordan de vil nå dertil. Den 8-årige abe Pager kan nemlig allerede spille Pong ved tankens kraft, takket være den Neuralink-mikrochip, der er opereret ind i hjernen på aben.

Pager blev først trænet med et joystick – og mens aben spillede, blev dens hjerneaktivitet “optaget” af noget, der hedder N1 Link. Dataene blev sendt til en transkoder, der kortlagde Pagers hjerneaktivitet til joystickets bevægelser. Efter et par minutters kalibration, kunne softwaren forudsige Pagers bevægelser bare ved at analysere hjerneaktiviteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det interessante er så, at Pager spiller videre med tankens kraft efter at Neuralink-teamet har frakoblet Joysticket. Hele seancen kan ses i videoen (nedenfor) og det er pænt imponerende.

Tilbage i september viste Elon Musk en demo, hvor svinet Gertrude havde fået indopereret en Neuralink-mikrochip i hjernen. Noget der skabte furore hos dyreværnsorganisationen PETA. Dengang blev det demonstreret, at Neuralink kunne læse og afkode signalerne fra Gertrudes hjerne. Allerede nu er de kommet et stort skridt videre, idet de kan få softwaren til at læse og reagere på signalerne simultant.

Men svin og aber er bare starten. Som sagt håber Musk og Neuralink på, at mikrochippen snart vil kunne operereres ind i mennesker – og hjælpe folk med lammelser til at kunne foretage sig ting. På Twitter afslører Musk planerne:

I september fortalte Musk også, at operationen vil kunne udføres af en robot, der kan klare indgrebet på under en time – og uden at bedøvelse er nødvendigt. Musk viste også den seneste udgave af robotten frem under præsentationen.

Back to top button