Hovedtelefoner

Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3 leverer imponerende aktiv støjdæmpning og fremragende lyd fra den indbyggede analoge forstærker.

Det er efterhånden to år siden at Sonys første hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning dukkede op på markedet – til imponerende anmeldelser. Sony WH-1000XM3 er den tredje generation og byder på den absolut bedste aktive støjdæmpning, vi endnu har oplevet. Og så har de masser af krymmel, såsom analog forstærker og stemmestyring – og det til en helt igennem fair pris.

Designet er holdt i samme stil som på de to tidligere generationer, men der er lavet stribevis af små forbedringer. XM3 er mere end 20 gram lettere end sidste års model og selve bøfferne er belagt med et blødere materiale, der gør dem mere behagelige at bære i længere tid. Puden på toppen er også blødere, så der ikke føles noget pres på hovedet.

Analog forstærker

En af de store nyheder i XM3 er Sonys skifte til analog forstærker. Samtlige konkurrenter benytter en digital forstærker, men Sony har formået at lave en analog forstærker der både i størrelse og batterilevetid kan måle sig med de digitale. Det skulle give bedre lyd på kompatible enheder. Den anden store nyhed er en helt ny støjdæmpende processor, QN1, der ifølge Sony har cirka fire gange bedre ydeevne end tidligere Sony-processorer.

Jeg ved ikke, om jeg lige kan tælle til fire, men hold nu op, støjdæmpningen er effektiv. På en gåtur gennem regnvåde København formåede hovedtelefonerne uden problemer at lukke lyden af biler på våde veje ude. Selv i kontorlandskaber kan XM3 skabe din egen lille boble, der dog kan brydes ved enten at placere en hånd på højre hørebøf eller ved at indstille hovedtelefonerne til at slipper frekvensregistret for stemmer gennem ”muren”. Der er simpelthen ikke noget at jamre over. Overhovedet. Sony har med XM3 leveret den bedste aktive støjdæmpning, jeg endnu har oplevet.

Vi havde modellen i platinsølv med gulddetaljer til test. Den fås også i en mere maskulin sort.

Bedre lyd på Android

Til gengæld må jeg indrømme, at jeg var en kende skuffet over den generelle lydkvalitet, da jeg koblede hovedtelefonerne sammen med min iPhone XS. Lyden var en smule indelukket. Det var først, da jeg parrede XM3 med en Android-telefon (OnePlus 6T i dette tilfælde, red.) at hovedtelefonerne for alvor foldede sig ud.

En fyldig bas, der konstant balancerer på kanten til at blive for meget. Diskanten er klar uden at blive spids (den klarede Billie Jean-testen uden at kny). Hør Radioheads Reckoner og føl, at du sidder lige midt i lydstudiet sammen med bandet. Eller nyd spillet mellem vokalen, bassen og rytmeguitaren på Two Feets I Feel Like I’m Drowning, der virkelig viser, hvordan Sony WH-1000XM3 kan give både plads og dynamik til instrumenterne. Wow. Med en kompatibel – det vil sige nyere – Android-telefon, leverer XM3 simpelthen forrygende lydbilleder. Og det uden at pille det mindste ved equalizeren i den tilhørende app.

Alt det andet …

XM3 er i det hele taget (og ikke overraskende) mere velfungerende sammen med en Android-model. Parringen foregår yderst nemt via NFC og Google Assistant er syet ind, så du kan tilgå assistenten ved at trykke på en knap. Med en iPhone er Bluetooth-parringen mere bøvlet og selv om Siri også tilgås, så er den slet ikke integreret i hele styringen på samme måde som Google Assistant.

XM3 har også USB-C opladning, der kan oplade hovedtelefonerne til fem timers brug på bare ti minutter. Og lader du hovedtelefonerne ligge til de er fuldt opladte, kan du klemme op til 30 timers musik ud af dem, inden de skal lades op igen.

Plastik-fantastisk

Min eneste anke mod Sony WH-1000XM3 er rent subjektiv og det er designet, der simpelthen er for plastik-fantastisk i forhold til for eksempel Beoplay H9i, som vi testede i foråret. De er til gengæld en tusindelap dyrere og leverer ikke aktiv støjdæmpning på samme niveau som XM3.

Og selv om man kan finde hovedtelefoner derude, der hver især leverer bedre på specifikke områder, så er der ingen af dem, der leverer så godt som Sony WH-1000XM3 samlet set. Både komfort, støjdæmpning, lydkvalitet og prisniveau er simpelthen i top. Godt gået Sony.

Sony WH-1000XM3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.799 kr.

Aktiv støjdæmpning er aldrig gjort bedre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.