×
TeknologiTophistorie

Spotify er en blødende kæmpesucces

Musiktjenesten Spotify har nu rundet over en halv milliard aktive brugere, men har samtidig et sviende underskud i milliardklassen.

Spotify-bossen Daniel Ek bliver i dag lykønsket på Twitter af både Elon Musk og Carl Pei (OnePlus/Nothing) for sine seneste bedrifter. Musiktjenesten har nemlig rundet en halv milliard månedligt aktive brugere og mere end 210 millioner betalende abonnenter. Sidstnævnte er mere end 15 procent mere end på samme tid sidste år.

Men samtidig fortsætter selskabet med at bløde. Det viser det seneste kvartalsregnskab. I de to seneste kvartaler har musiktjenesten haft et underskud på henholdsvis 2 mia. kroner og 1,7 mia. kroner.

Den gennemsnitlige omsætning pr. bruger faldt i årets første kvartal med 1 procent til 4,32 euro (32 kroner). Sandsynligvis som følge af de nedsatte priser, som Spotify tager for at tiltrække kunder på nye markeder.

Allerede i januar måned tog Daniel Ek og kompagni affære med en stor fyringsrunde, hvor seks procent af tjenestens medarbejdere blev opsagt. For nyligt blev det også meddelt, at Spotify lukker ned for en række sideprojekter; deriblandt en Spotify Live-lydapp og Wordle-musikspillet Heardle.

I forbindelse med fyringsrunden forklarede Daniel Ek, at Spotifys driftsomkostninger det seneste år var steget dobbelt så hurtigt som omsætningen.

Omsætningen steg da også med 14 procent i forhold til første kvartal 2022. Den landede på 22,3 mia. kroner. Men det var altså ikke nok til at få sorte tal på bundlinjen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.