×
AnmeldelseApps og tjenester

Spotify Running

Langt de fleste lytter til musik når de løber. I deres evig jagt på flere brugere – og på at binde brugerne tættere på sig selv har Spotify nu lanceret en ny funktion, der “mærker” hvordan du løber og dernæst tilpasser musikken til tempoet. Ideen lyder rigtigt god, og Spotify har en rigtigt god evne til at lave software, så vores forventninger var ret store for et par uger siden, da vi første gang snørede skoene for at løbe en tur med Spotify som løbemakker.

2 modeller

Ideen bag Spotify Running er egentlig simpel. Softwaren bruger telefonen til at finde dit tempo, hvorefter den spiller musik, der passer til den rytme, du løber i.

Der er to forskellige muligheder for at bruge Running: Running Originals og Running Playlists. Den sidste er præcis det, den lyder som; man kan lytte til popmusik, som Spotify så sætter sammen ud fra din løberytme. Problemet er så bare, at musikken, Spotify vælger kan ligge ret langt fra den musik, du normalt ville lytte til. Det er der som sådan jo ikke noget i vejen med, men det ville være rart, at Spotify brugte alt det, den ved om din musiksmag til at sørge for musik, der passer bedre til dig. Når man skipper et nummer, hopper man ikke direkte til næste nummer og starter fra starten, som ellers ville være det normale – i stedet mixer den over i det nye nummer, hvilket faktisk er okay hvis man skal holde tempoet når man løber. Desværre får man lidt for ofte brug for funktionen, når man igen rammer et Lady Gaga hit eller noget andet, der måske ikke lige falder i smagen.

Originale hits

Den anden mode man kan bruge Running i, er baseret på originale numre, designet til formålet. Når man sætter nummeret på, fortsætter det egentlig ubegrænset. Numrene virker en smule konstrueret hele vejen rundt, og de fleste af dem lyder mest som lydsiden til en halvskidt b-film. Det er ikke nødvendigvis dårligt, og musikken er bygget sådan op, at den virker motiverende – den har en del dynamik og stiger og falder, så man bliver presset lidt når den når et crescendo. Men det er kun sjovt de første par gange, så mister

Alt i alt er Spotify Running en god ide, der på sigt også kan udvikle sig til et godt værktøj for løbere. Men ved lanceringen bliver det altså ikke noget, der vil revolutionere din løbetur.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.