×
ElbilerTophistorie

Her er Hyundais 150.000 kroners elbil

Hyundai bringer sin mikro-SUV Casper, der fås som fossilbil i Sydkorea, til Europa som elbil i slutningen af året.

Der har længe været rygter om, at Hyundai pønser på at lancere i elbil i det billigere 20.000 euro-segment i Europa. Nu lader det til at være bekræftet. I hvert fald har Hyundais franske landechef, Lionel French Keogh, fortalt til franske Auto Moto, at den vil komme til det franske marked i slutningen af 2024 – og at det vil være en elektrisk udgave af mikro-SUV’en Hyundai Casper.

Med en elektrisk Casper ville Hyundai konkurrere med Citroën ë-C3 i Europa. Den kommer også i sensommeren til en forventet pris på under 200.000 kroner.

Men en anden bil, som Hyundai Casper minder lidt om, er Dacia Spring Electric. Den kan p.t. ikke bestilles, men der går rygter om, at den vil lande i en opdateret udgave inden længe. Ifølge Auto Moto skal den lille Hyundai “være mere alsidighed end en Dacia Spring”. Det skulle hovedsageligt referere til Daciaens forholdsvis beskedne rækkevidde på op til 230 kilometer.

Hyundai Casper
Spionfoto af EV-udgaven af Casper.

Ingen detaljer om ydeevne eller andre specifikationer er tilgængelige. Men Hyundai-koncernen har tidligere annonceret, hvordan den vil være i stand til at lancere en ny serie af billigere elbiler ved at fremstille sine egne billigere LFP-batterier.

Læs mere: Hyundai vil lave egne LFP-batterier for at sænke priserne.

Den 3,60 meter korte Hyundai Casper er allerede blevet solgt som forbrændingsmotor i Sydkorea siden 2021.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.