ElbilerTophistorie

Tesla Cybertruck kommer ikke til Europa

Elon Musk fortæller i et interview, at Tesla Cybertruck ikke kommer til Europa, fordi den ikke kan leve op til EU’s regler.

Havde du set frem til at køre rundt på gader og stræder i Tesla Cybertruck, bliver du skuffet. Det har længe været uklart, om den knapt seks meter lange bil ville kunne opfylde de europæiske sikkerhedsregler. Især med hensyn til fodgængerbeskyttelse. Nu bekræfter Tesla-bossen Elon Musk, at Cybertruck slet ikke vil blive sat til salg i Europa.

– Vi har besluttet ikke at bygge Cybertruck til alle markeder. Som det ser ud nu, overholder den meget få EU-regler, siger Musk i et podcast-interview med Automotive News.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cybertruck er et rent monster, som ikke vil være nem at manøvrere rundt i smalle gader eller på parkeringspladser. Bilen er 5,8 meter lang, to meter bred og 1,9 meter høj. Han tilføjer, at det kræver omfattende ændringer i bilens design, hvis modellen skal kunne godkendes i EU. 

En mindre udgave på vej?

Det kan dog være, at Musk har en alternativ plan. Tidligere i denne uge bekræftede han på Twitter, at det er ”meget sandsynligt” at Tesla vil udvikle en mindre udgave af Cybertruck til det europæiske marked. Men det er ikke nogen officiel udmelding.

Cybertruck har delt vandende. Nogle hader den brutale og kantede bil, mens andre elsker den. Ifølge Tesla har de modtaget mere end en kvart million forudbestillinger på bilen. Cybertruck optræder stadig på den danske Tesla-hjemmeside, hvor den kan forudbestilles mod et gebyr på en tusindelap. Bilen forventes at gå i produktion i slutningen af næste år.

Back to top button