ElbilerTophistorie

Tesla dropper Intel og flytter til Texas

Fremover kan Teslas hovedkvarter findes i Texas; og der kommer AMD-processorer i Model Y og Model S.

To store Tesla-nyheder, der ikke er direkte forbundet; først og fremmest har Elon Musk nu gjort alvor af sine trusler og har rykket Teslas hovedkvarter fra Californien til Texas. Dernæst er det besluttet, at Tesla dropper Intel til fordel for konkurrenten AMD i de kommende Model Y’er.

Allerede for halvandet år siden truede Elon Musk med at flytte Teslas hovedkvarter til Texas. Elon Musk havde længe været frustreret over, at Teslas Freemont-fabrik er lukket ned efter ordre fra Alameda County på basis af COVID-19-pandemien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En planlagt flytning blev meldt ud i oktober og nu er den altså ført ud i livet per 1. december. Hovedkvarteret ligger nu på Harold Green Road i byen Austin, klods op af Gigafactory Texas. På den eksakte adresse er der endnu kun containere, så flytningen skyldes i hvert fald ikke bedre lokaler, nærmere noget skatte-teknisk spekulation.

Elon Musk siger da også, at Tesla, på trods af flytningen, fortsat vil være til stede i Palo Alto, Californien, hvor de havde hovedkvarter indtil i går.

Farvel til Intel

Samtidig lader det til, at Tesla dropper Intel og benytter Ryzen-processorer fra AMD i Tesla Model Y fremover. Det fortæller i hvert fald adskillige medier, deriblandt Brinkwire. Det er ikke længe siden Tesla også skiftede fra Intel til AMD i Model S, så det begynder at ligne et mønster.

Der er ikke nogen oplysninger om hvilken konkret processor, der bruges, blot at det er fra Ryzen-serien, men den skal bruges i bilernes infotainmentsystemer. Tidligere har Tesla også benyttet processorer fra Nvidia.

Skiftet begynder i Gigafactory 3 i Shanghai, der er den fabrik, der også samler biler til Europa og dermed Danmark. Ifølge Brinkwire vil det dog udelukkende være modeller, der bestilles i Kina, der har den nye AMD-processor ombord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.