ElbilerTophistorie

Tesla: Salg af software skal kompensere for lavere salgspriser på bilerne

Et øget salg af software skal kompensere for prisnedsættelserne på Teslas biler, fortalte Elon Musk under regnskabsfremlæggelse.

Tesla kunne i nat, dansk tid, præsentere et rekord-årsregnskab for et 2022, hvor de solgte flere biler og lavede flere penge end nogensinde. Fremover er strategien, at et øget salg af software skal kompensere for lavere salgspriser på bilerne, fortalte Elon Musk.

“Jeg har altid sagt, at Tesla er lige så meget en softwarevirksomhed som en hardwarevirksomhed. Tesla er en af verdens mest førende AI-virksomheder, både på softwaresiden og hardwaresiden,” sagde Musk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop den kunstige intelligens i selskabets Full Self Driving-software ser Musk som et de største potentialer for Tesla. Han forklarer, at der er mulighed for et ekstrasalg af både Enhanced Autopilot og Full Self Driving hver gang, der sælges en bil.

“Det betyder, at der kommer millioner af biler, vi kan sælge Full Self Driving til, med stort set 100 procent bruttomargen. Og værdien af det vokser, efterhånden som den autonome kapacitet vokser. Og når det så bliver fuldt autonomt, er det en værdistigning i flåden. Det kan være den største værdistigning af noget i historien,” svarer Musk til et spørgsmål under fremlæggelsen.

Allerede nu kører omkring 400.000 Tesla-ejere i USA og Canada rundt med betaudgaven af Full Self Driving. Software, der p.t. kan tilkøbes herhjemme 58.300 kroner.

Under fremlæggelsen af regnskabet blev det understreget, at det ikke bare er bilerne, Tesla tjener penge på. Salg af brugte biler, indtægter fra SuperCharger-netværket og vækst i selskabets fysiske service- og mobilserviceflåder bidrager også til “meget af overskuddet i 2022”.

Derudover oplevede Tesla, ud over køretøjsrelateret vækst, stigninger i sin energilagring (152 procent) og solenergi (18 procent). I alt leverede Tesla et nettooverskud på 3,7 milliarder dollar, eller 1,07 dollar per aktie, sammenlignet med 2,32 milliarder dollar eller 68 cent per aktie i fjerde kvartal. Omsætningen steg med 37,2 procent til 24,4 mia. dollar – knapt 167 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.