×
ElbilerTophistorie

Tjen penge med din elbil

Europas største Vehicle-to-Grid projekt starter i Göteborg til næste år. Det skal løbe i to år og Polestar er med på teamet. De har blandt andet udviklet et virtuelt kraftværk, der forbinder alle deltagende Polestar-biler, der er tilsluttet nettet. På sigt skal V2G projektet give bilejere mulighed for at tjene penge på deres elbil, mens den er parkeret.

Det skybaserede kraftværk beregner den samlede kapacitet af tilsluttede batterier og initierer opladning eller afladning baseret på netbehov og optimering af batteriets levetid. Det vil give bilejere mulighed for at bidrage til energiomstillingen.

– Vehicle-to-grid har potentialet til ikke kun at gavne individuelle kunder, men hele samfund. Den gennemsnitlige bil er parkeret 90 procent af tiden. Med projektet kan vi udforske forretningsmodeller og fællesskabsløsninger, der kan frigøre V2G’s sande potentiale og gøre det muligt for ejere at støtte energiomstillingen, når de ikke har brug for deres bil til at køre, siger Thomas Ingenlath, Polestar CEO.

Væsentlige repræsentanter fra national og lokal energiinfrastruktur er med i V2G pilot-projektet. Heriblandt den svenske netmyndighed Svenska kraftnät, den lokale netejer Göteborg Energi Nät og den regionale energidistributør Vattenfall Eldistribution.

V2G
Via en app kan elbilejerne holde øje med, hvad de leverer af strøm til elnettet.

– Vehicle to Grid vil have betydning for elnettet, og hvordan vores kunder aktivt kan deltage og bidrage til øget stabilitet i nettet. Bilen bliver et naturligt element og en potentiel ressource hertil. V2G vil også have indflydelse på, hvordan elnetselskaberne planlægge deres net i fremtiden, siger Peter Söderström, leder af Innovation & Market Outlook hos Vattenfall Eldistribution.

Gøteborg-pilotprojektets testfase er planlagt til at starte i første halvdel af 2024 og løbe over to år. Polestar leverer en stor flåde af Polestar 3-biler, der med sit store batteri og understøttelse af to-vejsladning og dermed V2G er oplagt til forsøget.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.