NetflixTophistorie

Top 10: Danskernes favorit-streamingtjenester

Vi bruger mest tid på Netflix, viser de nye seertal fra Nielsen, men DRTV ligger lige hælene på den amerikanske gigant.

Danskernes brugte i gennemsnit en time og seksten minutter på Netflix i uge 3. Det placerer Netflix øverst på top 10 over de mest benyttede streaming-muligheder. Men lige i hælene ligger DRTV med en time og ti minutter.

Det viser de nye seeranalyser, der for første gang har streaming med i målingerne. De foretages hver uge af analysefirmaet Nielsen, på bestilling fra DR, TV 2, Discovery Networks og Nordic Entertainment Group.

Også sidste år var Netflix i toppen, ifølge en anden måling. Her er de streamingtjenester, vi brugte mest tid på i uge 3:

Top 10 streaming, uge 3 (17-23 januar 2022)

#SVOD/BVODAntal minutter dagligtAntal minutter ugentligt
1Netflix1286
2DRTV1070
3YouSee TV & Film966
4TV 2 PLAY964
5Viaplay538
6Disney+532
7HBO Max429
8Stofa WebTv321
9Telia TV212
10Allente110
Kilde: Nielsen seertal

Sjovt nok viser målingerne også, at det traditionelle flow-tv fortsat giver streaming-tjenesterne baghjul. Eksempelvis ser danskerne i gennemsnit TV 2 i knapt 10 timer ugentligt og DR i 4,5 timer. Det gav TV 2 en seerandel på 59 procent og DR på 26 procent i den aktuelle uge.

Det høje flow-tv-tal skal sandsynligvis ses i lyset af Håndbold EM, der tiltrak en del seere. Otte ud af de ti mest sete flow-tv programmer var nemlig enten EM-kampe eller EM-studiet.

X Factor former også stadig at tiltrække seere. Med 754.000 seere var det ugens fjerdemest sete program, placeret efter tre håndboldkampe. DRs mest populære program var i øvrigt I Hus Til Halsen (579.000 seere).

Vil du følge med i top 10 hver uge fremover, kan målingerne ses hos Nielsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.