Teknologi

Video: Se Boston Dynamics-robot dyrke parkour

Hvis robotter skræmmer dig, skal du ikke se med her ...

Hvis robotter skræmmer dig og du finder trøst i, at de trods alt stadig har seriøse motoriske problemer, skal du ikke se ovenstående video. Robotten, der har fået navnet Atlas, kan både lave backflips og løbe gennem sne uden at falde – og nu kan den altså også dyrke parkour. Vi har tidligere set robotter fra Boston Dynamics åbne døre. I den nye video kan du se Atlas hoppe op på kasser, mens den skifter vægten fra det ene ben til det andet. Det er både skræmmende og sært fascinerende på samme tid.

Boston Dynamics blev grundlagt i 1992 som en del af MIT, men har siden været ejet af Alphabet – firmaet bag Google. I 2017 blev Boston Dynamics dog overtaget af det japanske konglomerat SoftBank Group. I 2005 blev firmaet kendt for at lave den firbenede “BigDog”-robot, der skulle fungere som et pakæsel i ufremkommelige områder. I begyndelsen af i år fremviste de så SpotMini; en firbenet ven, der selv kan åbne døre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Atlas har været vist frem adskillige gange og hver gang med en ny evne. Den seneste er altså parkour. Hvad bliver mon det næste?

Back to top button