fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.4 kåret til World Car of the Year 2021

Mere end 90 internationale journalister fra 24 lande har tildelt Volkswagen ID.4 titlen som World Car of the Year 2021.

World Car of The Year 2021 er en Volkswagen – og den er elektrisk. SUV’en ID.4 løb med sejren og blev rost for sin nulemissionskørsel og de mange innovative detaljer. Det er 17. gang prisen uddeles og det er femte gang at Volkswagen kører derfra med trofæet. Det er anden gang at en elektrisk bil vinder; i 2019 fik Jaguar i-Pace titlen.

– Vi er særdeles stolte over, at vores ID.4 er kåret til World Car of the Year 2021. ID.4 er den første ID.-model, der markedsføres både i Europa, Kina og USA, og den skal føre vores elektriske offensiv ud i verden, fortæller Ralf Brandstättter, CEO for Volkswagen personbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt var 24 biler nomineret til titlen i år, men ID.4 kørte fra finalefeltet, der udgjorde tre biler, nemlig Honda e, Toyota Yaris og så ID.4’eren. Honda-folkene gik dog ikke helt tomhændede hjem, da de vandt prisen for årets bybil (World Urban Car) med den lille frække Honda e.

Her er årets World Car-vindere:

  • World Car of The Year: Volkswagen ID.4
  • World Luxury Car: Merceds-Benz S-klasse
  • World Performance Car: Porsche 911 Turbo
  • World Urban Car: Honda e
  • World Car Design of The Year: Land Rover Defender

Betingelsen, for at en bil kan deltage i World Car of the Year-kåringen, er, at den skal være produceret i mindst 10.000 eksemplarer om året og være introduceret på mindst to kontinenter.

Tidligere har Volkswagen vundet prisen med Golf VI (2009), Polo (2010), Up! (2011) og Golf VII (2013). Volkswagen forventer at levere omkring 150.000 eksemplarer af ID.4 i år. Det er tyskernes plan at introducere mindst en ny elbil om året; og senere i år introduceres ID.4 GTX og ID.5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herunder kan du se den knapt halvanden time lange kåring. I vanlig coronastil blev eventet afholdt digitalt.

Back to top button