fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Volvo laver ‘en Tesla’ – vil kun sælge elbiler online

Senest i 2030 vil Volvo være et rent elbilselskab – og alle bilerne skal fremover udelukkende sælges via nettet.

Volvo melder sig nu i køen af bilproducenter, der dropper fossilbilerne. I en pressemeddelelse fortæller selskabet, at Volvo Cars skal være fuldelektrisk inden udgangen af 2030. Samtidig vil prodicenten i de kommende år lancere en helt ny modelserie af elbiler, der udelukkende kan købes online.

Forhandlerne forbliver dog ansvarlige for en række vigtige tjenester såsom klargøring, levering og service af biler. Når du køber en elektrisk Volvo online, leveres den som en samlet pakke, der blandt andet inkluderer service, garanti, vejhjælp og muligheder for hjemmeopladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– I stedet for at investere i noget vi ved er en dårlig forretning, vælger vi at investere i fremtiden – og den er elektrisk og online, udtaler Håkan Samuelsson, CEO for Volvo Cars.

I sin flagship-onlinebutik, volvocars.com, vil købsprocessen blive forenklet radikalt for at reducere antallet af trin man skal igennem, når man bestiller en elektrisk model. 

Nye Volvo-elbiler på vej

Volvo Cars lancerede sin første fuldelektriske bil, XC40 Recharge, på udvalgte markeder i 2020. Senere i dag vil virksomheden løfte sløret for sin anden fuldelektriske bil – en ny model i 40-serien.

I de kommende år vil Volvo Cars yderligere lancere en række elektriske modeller. Allerede inden 2025 sigter virksomheden mod, at 50 procent af dens globale salg skal bestå af fuldelektriske biler, hvor resten er hybrider. Inden 2030 skal alle biler i porteføljen være fuldelektriske. Også hybrider udfases.

– Der er ingen langsigtet fremtid for biler med forbrændingsmotor, udtaler teknologichef Henrik Green.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi er fast besluttet på at blive en ren elbilproducent, og overgangen skal ske inden 2030. Det vil give os en mulighed for at imødekomme vores kunders forventninger og være en del af løsningen, når det gælder bekæmpelse af klimaforandringer.

Back to top button